Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Titanium (2012)

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Titanium (2012)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Titanium
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

De eerste kilometers

• 250 km

Na een levertijd van meer dan 4 maanden mocht ik gisteren mijn nieuwe leaseauto gaan ophalen: de nieuwe Ford Focus wagon 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Titanium.

Bij de selectie van mogelijke kandidaten gekeken naar 14% uitgevoerde stationwagons. Nou, dan blijft er niet veel over. Uiteindelijk gereden met de Renault Megane Estate GT-line en de Ford. Beiden rijden heerlijk en liggen strak (vooral als je uit een Altea komt). Toch vond ik het een moeilijke keuze, want de Renault mag 1500kg trekken (nee, de Ford helemaal niet!) maar is wat gedateerd aan zowel de binnen- als de buitenkant. En als ik ergens niet tegen kan, is het wel dat ik dadelijk een nieuwe auto rijd en er een half jaar later een nieuw model komt!

Al met al dus gekozen voor de Ford Focus in Panther Black met de volgende opties:

- Light upgrade pakket
- Dakreling Aluminium
- Business Pack II
- FordKeyless Entry + Privacy glass + elek.inklapbare buitenspiegels
- 17" LM velgen

Verder heb ik de typeplaatjes op de achterklep laten verwijderen wat icm de donkere ramen wel mooi is vind ik zelf.

De auto is 's avonds van binnen echt heel gaaf met de ambient lighting die bij het Light Upgrade pakket zit. Omdat voor de rest ook alle knopjes (en dat zijn er nogal wat) verlicht zijn, lijkt het wel ruimteschip. Ik vind het wel gaaf, maar kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit too much vinden. Ambient Lighting is uiteraard ook helemaal uit te schakelen.

De eerste kilometers zijn erg goed bevallen. Ben de auto natuurlijk nog aan het inrijden dus over vermogen en verbruik kan ik nog niet veel melden. Dit zithouding is goed, stoel met lendesteun ook zeer prettig.

Binnenkort zal ik een update plaatsen als er wat meer km's gereden zijn. Ook zal ik nog wat mooiere en betere foto's plaatsen.

Korte update

Heb de auto nu ruim een week en 1400 kilometer gereden. Wisselend op de snelweg en provinciaal. Erg m'n best gedaan om het verbruik zo laag mogelijk te houden maar kom niet lager dan 5.8 gemiddeld. De wat bredere sloffen zullen er natuurlijk nooit voor zorgen dat ie 1 op 30 gaat halen, maar hoop wel dat ie nog wat zuiniger wordt.

Comfort ben ik erg over te spreken, de auto is lekker stil en de wegligging goed. Xenon is echt een aanrader, vooral nu het vroeg donker is merk je al direct het voordeel van dergelijke verlichting.

Heb er een mp3 speler op aangesloten, even snel door de artiesten heen scrollen zit er niet in bij Ford, je kunt de cursor ingedrukt houden voor 'versneld' scrollen maar dit is nog steeds echt langzaam. Jammer.

Ben erg blij met de auto en als ik weer wat kilometers verder ben, zal ik weer een update plaatsen.

+ Xenon
+ Wegligging
+ Zithouding

- Ruimte achterin met kinderstoeltjes krap
- Navigatie Belgisch
- scroll functie MP3 speler

Fijne auto!

Inmiddels 6000 km met de Ford Focus gereden. Ben over het algemeen zeer tevreden over de auto. Heb begin november de winterbanden erop laten leggen. Ondanks dat dit ook een LM set is, ziet de auto er toch wat minder sportief uit dan de 17" die er in de zomer op liggen.

Verbruik
Dat ik de fabriekscijfers niet zou halen had ik wel verwacht, maar had misschien wel gedacht dat ik wat zuiniger zou rijden als nu het geval is. Gemiddeld verbruik over die 6000 km is nu 5.5L op 100 km, oftwel 1 op 18,2. De laatste 2000 km heb ik wel wat vaker in de toeren gereden en een vlottere rijstijl gehad. Denk dat ik niet mag klagen met dit verbruik. Als ik dit nog verder zou willen laten zakken moet ik volgens mij echt met 110 over de snelweg en voor de rest zeer rap overschakelen. Vind het prima zoals het nu is. Soms zie ik de boordcomputer naar 5.6 op 100km springen en dan zorg ik tijdens die rit dat ie weer naar 5.5 springt, ben ik weer tevreden. De ECOmode geeft over het algemeen 3 volledig groene blaadjes, dus voel me 'eco' genoeg! En de bijtelling die nu een stuk lager is tov m'n vorige auto troost me ook goed.

Overig
Het automatisch inparkeren heb ik een paar keer echt kunnen gebruiken. Toch wel echt grappig en vooral met een bijrijder is het leuk om te laten zien. Verder ook fijn dat er parkeerlicht op zit.

Wat ik mis of niet gevonden krijg...
De mogelijkheid om de deuren na wegrijden automatisch te laten sluiten.
De mogelijkheid om de spiegels niet in te laten klappen bij afsluiten.

Erg tevreden

Inmiddels is de auto naar de garage geweest voor de eerste beurt op 20.000 km. Heb geen grote problemen gehad, de auto rijdt geweldig. Enige klacht die ik had (en is opgelost) is dat de bestuurdersstoel kraakte.

Het gemiddeld verbruik over de 22 dkm blijft nu steken op 5.6 / 100km. Ik heb een vlotte rijstijl maar op de snelweg vaak netjes met 120/130 op cruise control.

Erg tevreden!