Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Lease Titanium (2012)

Uitvoering | Focus Wagon 1.6 TDCi 105pk ECOnetic Lease Titanium |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Eerste ervaringen
Vorige week heb ik na 6 maanden wachten (aangezien de productie nog niet gestart was) mijn nieuwe auto in ontvangst mogen nemen. De auto is geleverd door Broekhuis Harderwijk waar ik uitstekend geholpen ben. Het is een Ford Focus Wagon 1.6 TDCI 105PK Lease Titanium geworden. De auto is voorzien van de volgende opties:
-Metallic lak (Lunar Sky)
-Light upgrade Pack
-Driver Assistant Pack
-Dakreling Satin Silver
-Ruimte besparend reservewiel
Daarnaast zitten er de volgende accessoires op:
-Donker getinte ramen (folie)
-17" 15-spaaks lichtmetalen velgen
De combinatie van deze opties / accessoires vind ik zelf geslaagd. De auto oogt sportief maar ook chique.
Ik heb deze auto gekozen vanwege de combinatie van bijtelling (slechts 14%), rijeigenschappen en ruimte. Ik heb als voorloopauto een Ford Focus 5 deurs 1.0 100pk benzine gehad, welke mij ook erg goed bevallen is (zo'n klein blokje en toch prima prestaties).
De auto bevalt mij toch nu toe prima. Ik was erg benieuwd naar de motor. Deze doet wat er van hem verwacht wordt. Hij is mooi soepel en vlot genoeg. Wat wel opvalt is dat je de 6 pas kan gaan gebruiken vanaf een 95 km/h. Daaronder loopt hij te laag. Bij mijn vorige auto ging het al prima vanaf 80 km/h. In z'n 5 en 6 houdt de krachtreserve niet over. Ik hoop dat de motor nog wat losser komt, dus nu 3 sterren voor de prestaties. Wat me aangenaam verrast is het geluidsniveau van de motor. Hij loopt namelijk erg stil (vooral op de snelweg). Dit komt mede door de lange versnellingsbak verhoudingen (130 km/h in z'n 6 zo'n 2.100 toeren). Het verbruik is zit nu op 5.2 l/100 km. Niet verkeerd, maar zeker niet wat de fabrikant opgeeft (3.4 l/100 km). Wellicht moet de motor nog wat inlopen en zal het verbruik nog wat dalen. Ford staat bekend om zijn wegligging. Deze auto is daarop geen uitzondering. De auto ligt erg stabiel op de weg (sportief), zonder oncomfortabel te worden. Vandaar de 5 sterren voor comfort.
De auto is bijzonder compleet uitgerust. het Light Upgrade Pack (o.a. Xenon) is een echte aanrader. In het Driver Assistant Pack zitten een aantal leuke zaken (zoals automatisch inparkeren en lane departure warning). Deze systemen zijn niet echt nodig, maar het werkt wel prima. Van de voorruitverwarming heb ik deze week al kunnen genieten. Echt een uitkomst!
De ruimte op de achterbank zou beter kunnen, maar daarin tegen vind ik de kofferbak wel weer mooi groot. Het dashboard is even wennen, maar het is in ieder geval niet saai.
Over de betrouwbaarheid en de gebruikskosten kan ik nog niet veel zeggen. Zodra ik wat meer ervaring heb met de auto, zal ik deze review updaten.
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus Wagon BWJ 2014 | 1.0T 101PK Edition | AIRCO | NAVI | CRUISE | PDC | LICHTMETAAL |

Ford Focus Wagon 1.0 EB Nw APK + Nw DB riem Trekhaak Parkeerhulp+systeem Airco
- 2014

Ford Focus Wagon 1.6 TI-VCT Automaat Titanium, Trekhaak, Cruise Control, Winterpakket