Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 182pk Titanium (2011)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 EcoBoost 182pk Titanium |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Sinds een kleine maand ben ik in bezit van de Ford Focus Wagon Ecoboost met 182 pk. Na 4 jaar in een 207 (diesel) te hebben gereden mocht ik van mijn werkgever een nieuwe leaseauto uitzoeken. Als extra opties heb ik navigatie, halfleren bekleding, stoelverwarming, parkeersensoren, active city stop, automatisch inparkeren, satin silver dakreling en kleur candy red. Ik heb geen grotere velgen genomen omdat ik niet meer boven mn leasebudget wilde gaan. Ik vind grotere velgen op zich wel mooier, maar het interieur is voor mij belangrijker.
Het is de Focus geworden omdat het een mooie combi is tussen ruimte, voor de kinderwagen die wij vanaf komend voorjaar hopen te gaan gebruiken en een beetje sportiviteit.
Ik heb nog een proefrit gemaakt in de Alfa Giulietta. Erg leuk, maar een kinderwagen kan je er niet in kwijt. Daarnaast in de Golf Variant. Deze vond ik zelf wat te braaf en te saai.
De sportiviteit zit wat mij betreft wel goed met die 182 pk. Het was even wennen aan het verschil met een diesel. Flink doortrekken in de versnelling heeft bij een diesel niet zo veel nut, maar ik merkte al gauw dat je de Focus tot hoge toeren flink door kunt trappen en dan blijft ie gaan.
Ook bij 140 in zn 6 zit je met een beetje gasgeven ook zo op de 170 (in Duitsland).
Ook rustig rijden is geen probleem. Als je de schakelindicator volgt kun je vroeg opschakelen en dan is de motor heerlijk stil.
Geen idee hoe het verbruik is, daar let je dan niet zo op als je een tankpas hebt.
Verder vind ik het interieur overzichtelijk genoeg, ook dankzij een heldere uitleg van de Ford dealer uit Amersfoort.
Op het moment heb ik nog geen minpunten te noemen. Ik ben zelf vrij lang (1.94) dus er blijft niet heel veel beenruimte over voor een eventuele passagier achter mij. Maar goed, het is ook geen Mondeo en zo heel veel zal er geen (grote) passagier achter mij zitten. Volgens mij is dit ook niet anders in een Golf of een Megane.
Al met al heb ik na 3000 km zeker geen spijt van mn keuze en krijg ik elke dag nog een glimlach op mn gezicht als ik na een dag werken in m'n auto stap.