AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium (2012)

Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium (2012)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

De Beste

Deze lease auto heb ik niet anaf nieuw in mijn "bezit". Maar het is geen straf. Zo te voelen het beste wat je kan krijgen in deze klasse. Hij rijdt zo scherp, snel en makkelijk, kwam uit een Octavia Diesel, en ik dach tdat dat een lekkere auto was, maar nee hoor, was een tank vergeleken bij deze Focus. Ietsje minder ruimte, dat wel, maar genoeg.
Goede auto dus. Met heel veel erop en eraan. Geen lane-bewaking of auto brake, maar wel de dingen waar je wat aan hebt:
6 bak.
Vele instellingen naar smaak via de console
150 PK Benzine motor
Navi
MP3 input en ook vanaf CD.
Voor + Achter radar.
En natuurlijk de VOORRUIT verwarming
Key less starten(!)

Enige minpunt: De luidsprekers kunnen de uitgang van de audio niet aan, je moet echt terug in bas, dan is het "te doen".

Een geruisloze auto die in Candy Red een plaatje is....

Als er wat te melden is, dan lezen jullie het wel weer.

Nu we elkaar wat beter kennen

Prima auto, nog steeds. Rijdt lekker. Maar nu ik hem wat bter ken is ook deze auto niet perfect....

Weggedrag is dat wel, zo makkelijk als deze auto rijdt en onder controle is te houden, echt prettig.
Het dashbord lijkt een vliegtuigcockpit, er zit veel op en aan. Ford heeft net teveel in een systeem gestopt, de kleine display kan het nauwelijks aan en je moet veel heen en weer schakelen. Maar echt veel mogelijkheden, en dat is een pluspunt. Een minpunt is het audio systeem, dit is gewoon slecht, de luisprekers kunnen de power van de versterker niet aan. En verder zijn de stappen van de volumeregeling te groot, dus of te zacht of te hard, is het gevolg.... jammer.

Groot pluspunt is de motor, 150 PK en een grote trekkracht, ik moet er aan wennen dat je er snel kan opschakelen naar de 6e versnelling... motor maakt heerlijk geluid als ie zijn best moet doen. En inhalen gaat wel erg makkelijk met dit ding! Fijne bak.

Beenruimte achter.... matig. Hond past wel goed in de kofferbak. En.... helaas geven de deuren bij dichtslaan een lichte indruk, maar dat zijn ze beslits niet, de auto komt veilig over.

Helaas ook geen reserve wiel, alleen een pompje met anti lek spul.

Verder is het jammer dat de koplampen (Dimlicht) niet vanzelf uit/aan gaat (KAn wel, die stand zit er wel op, maar ik wil altijd verlichting aan, en vanzelf uit...) Binnen lapmpje en kentekenverlichting is wel met LED's , eindelijk, modern!...

Goede auto....

Bijna einde verhaal

Bijna einde verhaal en de volgende wordt een 308 SW (120 PK Diesel). De Focus is gewoon een erg fijne auto. In de tussentijd wel een keer waterlekkage gehad, daarom is de waterpomp + riem etc toen vervangen, 20000 km te vroeg. Maar hij heeft me nooit laten staan.... Gewoon een auto die ik vertrouw en fijn rijdt. Echter zijn lease dienst zit er bijna op dus. Nu over op een peugeot, omdat die 308 een lage uitstoot heeft en daarom in aanmerking komt bij mijn werkgever. We zullen zien.

De laatste kilometers

De Focus gaat komende week terug naar de Leasemaatschappij. Dit na een zeeeer grote vertraging in de levering van de volgende auto, gewoon "even" 30000km meer gedaan, geen probleem! Hij heeft het echt goed gedaan. Lekker scheurijzer, heeft mij nooit in de steek gelaten. Overall cijfer: 9.

100000 km terug was het koelvloeistof reservoir plotseling lek. (Dus alweer een koelprobleem!). Geen probleem, auto rijd door (uiteraard). Even laten repareren en gewoon doorgaan. We gaan over op een 308SW Diesel met EAT6 (automaat). Betrouwbaarder dan de Focus kan niet, comfortabeler wel. We zullen zien!

7,5

PRIVATE LEASE Ford Focus