Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Lease Titanium (2012)

Ford Focus
Ford FocusFord FocusFord FocusFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord FocusFord FocusFord FocusFord Focus

UitvoeringFocus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Lease Titanium
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Goede ervaring

Inmiddels 21000km gereden.
Ik zou geen andere auto willen en ben zeer tevreden. Alles zit erop en eraan.

De keuze is met name op de focus gevallen vanwege de rij eigenschappen i.c.m. de 150pk. De auto ligt heerlijk op de weg. Ik moet zeggen, hiervoor had ik een focus rally edition uit 2006. Deze was iets strakker door de bocht heen te jagen. Nu is er met name een stap vooruit in comfort en een voetje achteruit wat betreft pittige besturing. De auto is lekker ruim en alles zit op een logische plek.

Navigatie met touchscreen was mogelijk handiger geweest echter je kan ook d.m.v. smstaal invoeren waardoor het toch snel in te voeren is. De filemelding werkt ook goed. Geluidskwaliteit vind ik matig maar ben hier thuis met een setje van een paar duizend euro misschien wat te kieskeurig in. USB-poort en aux ingang zijn echt perfect, ik zou niet meer anders willen, geen gedoe meer met cd's wisselen. Het spraakgestuurd bedienen werkt ook goed. Ik gebruik het alleen voor bellen. Voor de overige functies vind ik de knopjes makkelijker/sneller werken.

Met 2 kinderen van 1 en 3 gaat het prima, een derde kinderzitje zou nog precies passen maar ideaal zal dat niet zijn. Om ze netjes neer te zetten zal er onder de 2 zitjes naast de deur een verhoging gelegd moeten worden zodat de stoeltjes niet op schuin komen te staan op de wangen van de achterbank. De kofferbak is lekker ruim. Ik heb ook de astra geprobeerd met proefrijden. maar onze dubbele kinderwagen met wieg was hier met geen mogelijkheid in te krijgen. Die van de focus is veel ruimer.

Stoelen vind ik fijn, zitten prima al zou ik liever, zoals in een bmw 1serie nog lager willen kunnen zitten.

Het rijden is, zoals ik al noemde, een genot. Wat een power met de turbo! Als je de snelweg op rijd en je geeft lekker gas dan rij je aan het begin van de invoegstrook makkelijk 120. Ook inhalen is ideaal, je bent er zo voorbij.

Tanken is trouwens ook ideaal, nooit geen gedoe meer met een dop.

Sfeerverlichting in de auto maakt het af.

Kortom overal is aangedacht, het zijn allemaal kleine dingetjes die je bij het gebruik als zeer prettig ervaart. Bijvoorbeeld 12Volt aansluiting in kofferruimte en bij achterbank.
-armsteun achter.
-verlichting die nog even blijft branden als je thuis aankomt.
-automatische verlichting
-regensensor.
-voorruitverwarming (scheelt krabben van je voorruit)
-zonnebrilopbergvak in plafond.
-enzovoort

Gemiddeld verbruik 7,6l/100km, bij een pittige rijstijl.

Problemen:
-deuren die niet opengaan als je naar de auto toe komt lopen en je hem van slot haalt. Oplossing is de kofferbak openen waarna die het wel doet. Ik had dit op een forum gelezen en nog niet aan de dealer voorgelegd.
-voorruitverwarming doet het voor 80%, deze gaan ze onder garantie vervangen.

Al met al zeer tevreden!

Praat verder op het forum