Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium (2014)

Uitvoering | Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Een Focus mk3 best wel fijn
Ik rij sinds 2016 in een Ford Focus station met de 1.6 ecoboost (4 cil)en heb ruim een ton km's ermee afgelegd.
Wat valt positief op:
Wegligging
Auto rijdt erg soepel en fijn
Ruim voldoende pit
Niet te groot en te klein
Kraakvrij
Prijs/kwaliteit is op orde
Mag nog aanhanger trekken (1500kg)
Wat valt negatief op:
Afwerking is gemiddeld
Verbruik alleen laag als je erg rustig rijdt anders 1:13-14.
Gebruikte materialen soms iets minder (logo verweerd etc)
Kosten:
Altijd dealer onderhouden, banden komen van eenmanszaak en eenvoudige dingen doe ik zelf.
Gemiddeld per jaar: 550 euro
In 2024 de accu en distributie vervangen.
Er is veel te doen over Ecoboost motoren, tot op heden geen enkel issue. Op de terugroepactie na.
Het valt mij op dat het niet eenvoudig is om een vervanger te vinden, zonder spaarpot helemaal kapot slaan.
Conclusie:
Qua rijden is de Focus zonder meer de fijnste auto die ik heb gehad. Prijs en Kwaliteit zijn in balans. Nergens grote steken laten vallen, tuurlijk kan het allemaal wat netter of met wat meer uitstraling, maar daarvoor kon je in verleden bij Volvo terecht.
Tegenwoordig is dat bij Ford mijn inziens niet meer zo en kunnen zich slechter onderscheiden.
Als occasion kan je je voordeel ermee doen, in geval van ecoboost: zorg voor alle stempels in het boekje of neem de atmosferische 1.6 of PSA diesel.
Doorgaan?
De Focus hobbelt mooi door naar volgende beurt.
Ik kan eigenlijk nog steeds niet een leuke vervanger vinden.
De michelin zomerbanden preventief vervangen vanwege leeftijd.
Zit nu setje Maxxis onder, rijdt prima trouwens. Boven verwachting.