Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium (2012)

Ford Focus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium (2012)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 EcoBoost 150pk Titanium
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2017

2 jaar rijplezier

Na ruim 5 jaar in een grote Mazda 6 Sportbreak 2,2 Diesel te hebben gereden, was vooral het kosten argument een reden om naar een benzine auto te gaan omzien.
Wel het liefst weer een ruime middenklasser, met een pittige motor, die ook buiten NL in het verkeer goed meekomt.

Na veel wikken en wegen is het in 2017 gelukt een Ford Focus 1.6 met de 150pk motor te vinden, in Titanium uitvoering, uit 2012 Een lekker vlotte auto; geen racemonster, maar zeker vlotter dan de huidige leasebakken met hun eco-motoren. Ford levert de Focus ook met 105, 125 en 180pk en die laatste is vrijwel niet te krijgen( in nette staat en voor een normale prijs)e en die andere motoren zijn veeeel te licht voor mij.
De binnenruimte is aanzienlijk kleiner dan in de Mazda, maar voor ons voldoende, al was dat in het begin wel wennen. Dan is zo'n Sportbreak wel een klasse groter.

Rijden doet de Ford zoals je van een Ford mag verwachten: goed! Remmen en besturing zijn zeer direct (té direct vind ik soms), maar de auto ligt uitstekend op de weg en reageert vlot en accuraat op alles wat je doet. Daarnaast is een gem verbruik van 1 op 12,5 gewoon normaal.

Het chaotisch vormgegeven dashboard kan me nog altijd niet bekoren en het kost echt wel wat tijd voordat je alles blindelings weet te zitten. De boardcomputer annex navigatie is een ramp. Veel te uitgebreide menu's, waardoor je lang aan het instellen bent, wat je wilt. Het navigatiescherm is ook veel te klein en de kaarten zijn verouderd. Daarnaast is de standaard audio bar slecht. Het is goed te horen dat de speakers het vermogen niet kwijt kunnen. Slecht punt van dit modeljaar Focus, waar ik meer mensen over hoor.

Verder is de standaarduitrusting prima: parkeerhulp, parkeersensoren, voorruitverwarming, airco, dimbare binnenverlichting (met instelbare sfeerkleuren), verzin t maar...….

Inmiddels word het wel weer tijd voor een wat jongere auto en toch blijft de Focus mij bekoren, dus gaan we het nieuwere model zeker mee nemen in de keuzes.

PRIVATE LEASE Ford Focus