Ford Focus 1.5 EcoBoost 150pk Vignale (2019)
Uitvoering | Focus 1.5 EcoBoost 150pk Vignale |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Vignale, alles behalve een Premium start
Tja waar moet ik beginnen. Ik heb een stockwagen gekocht met 11 km op de teller. Helaas was mijn eerste ervaring dat ik na 1.5 km!! al stil stond zonder benzine. Na depannage bleek dat ik mijn ruiten niet meer naar boven kreeg. Dit was blijkbaar te wijten dat de wagen een platte accu had gehad. Dit werd opgelost na een reset. Ondertussen faalt de keyless regelmatig, blijft de Sync meermaals hangen, weigeren de spiegels vaak in of uit te klappen en flikkeren mijn adaptieve led lampen. Na 4 dagen bellen naar de dealer heb ik buiten een belofte dat ze mij Asap gaan terugbellen nul reactie. Ik had dus andere verwachtingen van de PREMIUM uitvoering van de Focus.
Desondanks rijdt de wagen super, de automaat is in de File wel wat schokkerig maar dit is op te lossen door hem in Eco stand te zetten. Helaas moet je dit iedere rit opnieuw doen. De zetels zitten zeer comfortabel maar de 18 inch velgen van het Design pack laten je slechte wegen wel voelen maar niet TE erg. Het automatisch groot licht schakelt niet altijd uit als er een wagen voor je rijdt. De verkeersborden herkenning is hopeloos daar hij het laatste bord onthoudt, dus ik rij 80 km lang snelweg waar maar 50km/U is toegelaten volgend de Nav. De headsup display is zeer helder, alle opties op zich werken duidelijk en zijn goed bereikbaar. De wagen is zeer ruim, Ik kan met 1.87m perfect achter mezelf gaan zitten.
ZEER goede geluidsisolatie en de interne audio is ook zeer goed voor de standaard setup. Het draadloos laadvlak voor de smartphone geeft echter vaak dat het laden verbroken is. Last but least de Dark Mulberry kleur is SUPERmooi op de Vignale maar een pain in the A#$ om te wassen.
Nu ondanks bovenstaand verhaal vind ik de wagen zeer leuk rijden. De 1.5 heeft meer dan genoeg vermogen en zijn eerste ritjes met 30% file verkeer(100km per rit) geeft 6.8 liter aan op de BC. Ik weiger ondertussen deze dealer een 5de keer te bellen dus ik ga op zoek naar een DEFTIGE zaak. Ik post dus zeker nog na reviews.
1ste tankbeurt
Nog niet veel te melden buiten dat ik uiteindelijk een andere dealer ben gaan zoeken om uiteindelijk service te kunnen krijgen.
Ik wou deze toch graag vermelden dat de boordcomputer van Ford toch wel heel optimistisch is. Gemiddeld verbruik 6.7l geeft hij aan. Als ik het na het tanken snel zelf uitreken kom ik echter op een reëel verbruik van 7.7l.
Einde reviews
Het is pijnlijk te lezen hoe wreed mensen zijn in hun reacties. Ik wil er toch nog op reageren voor de laatste keer. Ja ik weet dat verkeersborden herkenning niet wilt zeggen dat je niet moet kijken. Dit wil niet zeggen dat ik het dan positief moet vinden dat ik 100 km snelweg moet rijden met alles in het rood omdat hij denkt dat een snelweg 50 km per uur is.
Ja hij heeft een reservelampje. Maar helaas staat er geen benzinepomp IN DE TOONZAAL. Wel 2 km verder maar daar ben ik helaas niet geraakt.
Nee ik geef niet weinig punten omwille van de benzine maar omdat hij veel storingen heeft. Tenzij U het normaal vindt dat een wagen zijn lampen flikkeren, ramen niet sluiten, console blijft vasthangen enz.... Ik ga geen 5 sterren geven voor betrouwbaarheid als een nieuwe wagen VIJF defecten heeft binnen het uur na aflevering. SORRY HE
En gezien dat de lezers reacties nuttiger zijn dan mijn review leest U die maar. Ik sta er er verder geen tijd meer in, leef U zelf uit . Ik log zelfs niet meer in om het nog te lezen.
Dit is alvast mijn eerste en laatste Ford en tevens mijn eerste en laatste autoweek post.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost Titanium X | Pano-dak | Trekhaak | Elektr. Klep | Camera | Sensoren V+A | Zeer compleet!
- 2019

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost Hybrid Active Business | Trekhaak | Panoramadak | Winterpakket | Cruise Control Adaptief | Parkeercamera |
- 2021

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125PK Trend Edition Business TREKH|LED|NAVI|PDC|CRUISE|LMV|AIRCO
- 2019
Wensen koper tweedehands Ford Focus: ST-Line, handbak, maximaal 100.000 kilometer
Occasiondubbeltest Volkswagen Golf vs. Ford Focus - Klassieke tweestrijd
Interesse in gebruikte Ford Fiesta en Focus neemt toe na bekendmaking productiestop
Ford Focus (2018 - heden) - Occasion aankoopadvies
Praktijkervaring Ford Focus: dit vinden eigenaren van hun auto
Lezersreacties (10) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.