Fiat Punto 1.4 16v Navigator (2005)
Uitvoering | Punto 1.4 16v Navigator |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De Punto is al in december 2004 afgeleverd. Twee vakanties, éénmaal naar Oost-Duitsland, omgeving Chemnitz en éénmaal naar Berlijn boden de gelegenheid de auto aan de tand te voelen. De driedeursuitvoering was niet zo’n goede keuze, de volgende auto weer vierdeurs. Bagageruimte voldoende. Gedrag op de weg. Keurig. Cruisecontrol op 140 km en hij loopt als een trein. (kostte me wel een bon)Nog hogere snelheden zijn mogelijk, heb een poosje 160 km/h gereden. Maar dat beviel minder, daarvoor is hij te klein.Gedrag wordt onrustig, geluid neemt toe. Verbruik aan de hoge kant gem 7,3 l./100km. Airco, verwarming prima. Gedrag op besneeuwde wegen in de bergen (met winterbanden) prima. In de stad, bij het parkeren heb ik nauwelijks behoeft aan de city stand (= extra stuurbekrachtiging) heeft hij eigenlijk niet nodig. Ook de navigator deed z’n werk prima. In Oost-Duitsland een bestemming in de middle of nowhere. Buiten elke vorm van bebouwde kom. Prima gevonden. Heb daarvoor wel de Duitse CD-rom aangeschaft. Vorige auto was een Suzuki. Was even bang dat ik, bij het verschijne van de nieuwe Swift, spijt zou hebben van de Fiat. Welnu, dat heb ik zeker niet.
Belachelijk: De auto is uitgerust met cruise controle, navigatie, airco, airbags, electrische ramen, stuurbekrachtiging enzovoort. Maar een afsluitbare tankdop moet je er bij kopen. Is in het verkoopgesprek niet aan de orde geweest. Gelet op de ervaring met de drie voorafgaande auto’s vond ik dat vanzelfsprekend.
Auto besteld met een deelbare achter bank, dat vonden wij belangrijk. Afgeleverd werd hij met alleen een deelbare acherleuning. De zitting was niet deelbaar. Na wat heen en weer gepraat over de definitie van een deelbare achterbank is dit probleem door de dealer, Boot Rialto in Alphen aan den Rijn, prima opgelost. Waar ze hem vandaan hebben gehaald mag Joost weten, maar de auto is inmiddels voorzien van een deelbare achterbank.