Daihatsu Sirion 2 1.0 12V DVVT Trend (2007)

Daihatsu Sirion 2
Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2Daihatsu Sirion 2 - interieur

UitvoeringSirion 2 1.0 12V DVVT Trend
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Daihatsu Sirion 2

In 2007 mijn eerste auto gekocht, deze Daihatsu Sirion 2. De auto is inmiddels verkocht en vervangen door een Nissan Note. De auto was gloednieuw toen ik hem kocht en is altijd een hele fijne auto geweest. De reden waarom er toen gekozen is voor een Sirion is omdat deze het ruimst was voor de prijs die je ervoor betaalde. De Toyota Aygo bijvoorbeeld, deze was in aanschaf even duur, maar veel kleiner van binnen. De Suzuki Swift had wel die extra ruimte, maar was een stuk duurder. Al met al is dit een fijne eerste auto geweest en heeft me nooit in de steek gelaten. De auto is altijd dealeronderhouden geweest, dit was toch wel prijzig. Wat overigens nog wel gezegd moet worden is dat ik bijna altijd alleen in de auto heb gereden en dat ik maximaal 2 anderen maar meenam, dit omdat de achtervering niet echt op hoog gewicht berekend is (er is wel snuggere vering te krijgen, maar voor die paar keer dat ik mensen meenam was dat het niet waard (dan maar langzamer over drempels).

Uitleg waardering:

Comfort, 4 sterren, omdat de stoelen goed zaten, voldoende ruimte binnen, standaard elektrische ramen (bij de aygo niet)

Prestaties, 4 sterren, de auto had maar een kleine motor wat prima was voor het stadsgebruik en leverde een goed benzineverbruik op. (1 op 17 was te halen)

Betrouwbaarheid, 4 sterren, motorisch nooit wat stuk gegaan, wel vond ik dat de garage vaak "iets" moest vervangen hierdoor zijn de gebruikerskosten maar 3 sterren

Gebruikerskosten, 3 sterren, wat onderhoud betreft zou ik hem maar 2 sterren geven, maar het verbruik geeft de auto toch 3 sterren.

Conclusie met plus en min punten:
Fijne auto geweest en heb er met veel plezier in gereden en zal waarschijnlijk nog vaak aan deze auto terugdenken.

Pluspunten: zuinig, betrouwbaar, ruim, meer waar voor je geld dan andere merken

Minpunten: Kosten onderhoudsbeurt. (en er rijden over het algemeen alleen grijze duiven in)

7,5