Daihatsu Sirion 2 1.3 16V DVVT Prestige (2006)
Uitvoering | Sirion 2 1.3 16V DVVT Prestige |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Aankoop
We waren op zoek naar een kleine zuinige tweede auto, de vereiste waren automaat en airco en niet te lage instap. Omdat de auto vooral gebruikt gaat worden als boodschappen auto voor mijn ouders hoefde deze niet duur te zijn.
Na MP afgespeurd te hebben kwamen we deze leuke Daihatsu tegen, wat reviews gelezen over de auto en er achter gekomen dat het onderhuids eigenlijk een toyota is, dus een redelijk goede reputatie. Besloten een kijkje te gaan nemen, de auto was van de 1e eigenaar een ouder stel waar door overlijden de auto overbodig was geworden. Er was recent groot onderhoud gedaan aan de Sirion en hij zag er ook super netjes uit. Tot een deal gekomen en de auto meegenomen.
Reparaties
De afgelopen 2 maanden is er veel vervangen aan de Sirion.
Nieuw stuurhuis.
Wiellagers voren
Nieuwe rem (set)
Olie + filter
Intrieurfilter
Luchtfilter
Airco gevuld
Auto is zonder problemen door de keuring gekomen.
Apk
De auto is apk afgekeurd, de banden waren op, verder geen bijzonderheden.
Nieuwe banden erop en verse apk.
Het verbaast me hoe betrouwbaar deze auto is, het is altijd starten en rijden. In 3 jaar tijd hebben we geen problemen gehad, wel wat duurdere reparaties maar dit was slecht (preventief) onderhoud. Wat mijn moeder betreft gaat deze auto nooit meer weg en rijd ze hem op. Ben benieuwd hoelang hij nog kan rijden.