Daewoo Nexia 1.5 GL (1997)

Daewoo Nexia

UitvoeringNexia 1.5 GL
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

Mijn ervaringen met de Nexia.

Omdat ik snel een andere auto nodig had (de Swift was op), maar een Daewoo Nexia gekocht. Absoluut niet mijn voorkeur, maar gezien de staat van de auto, de km stand en de prijs kon ik er niet omheen. De Nexia kon ik via een familielid kopen. deze zou er ook voor zorgen dat de Nexia goed afgeleverd zou worden.
Het is een nette auto, met redelijk wat luxe.
Centrale vergrendeling, elektrische ramen voor en achter, een airbag, airco en lichtmetalen velgen. Zit er wel leuk uit. De auto rijdt, remt en stuurt prima. Beter dan verwacht. Overigens is het geen GL, maar een 5-deurs GTX.

In januari 2007 (km stand 81.500)gaat het mis: aan de kant komen te staan met een kokende motor. De koppakking blijkt lek te zijn. De garage besluit een aangepaste Opel pakking te plaatsen. Dit is goedkoper. De problemen zijn er in elk geval mee opgelost.

Juli 2007 (km stand 92.000)zijn de schokdempers achter aan de beurt. Na vervanging is de wegligging in elk geval beter dan ooit!

Augustus 2007 (km stand 95.500): A.P.K. keuring en handremkabel.

December 2007 (km stand 102.400): Naar de garage geweest. Als het koud is, start de motor normaal, maar als deze op temperatuur komt slaat hij af. Pas na een half uur start hij weer. De garage wijt het aan "vuile benzine". Een reinigingsmiddel toegevoegd, en voorlopig gaat het beter. Verder een kleine beurt. We tanken nu alleen nog maar Shell.

Maart 2008 (km stand 108.300): 4 nieuwe banden.

Juni 2008 (km stand 116.600): grote beurt met nieuwe remschijven en blokken en distributieriem en waterpomp.

Augustus 2008 (km stand 122.200): A.P.K.

December 2008 (km stand 129.400): Weer dezelfde problemen als vorig jaar. Nieuwe temperatuur sensor gemonteerd. De problemen blijven echter...

Januari 2009 (km stand 132.000): Nog geen oplossing gevonden. Inmiddels is men bij 2 garages met het probleem bezig geweest. Helaas geen resultaat.

Maart 2009 (km stand 138.000): De problemen zijn met de winter verdwenen. Een kleine beurt uitgevoerd.

Juli 2009 (km stand 145.250): kleine inspectie voor de vakantie.

Augustus 2009 (km stand 147.650): A.P.K, en wiellagers voor.

December 2009 (km stand 155.350): Weer dezelfde problemen als voorgaande jaren. Ik wordt er een beetje zat van. De garage kan weer niets vinden. Tegelijk een grote beurt gedaan + weer reinigingsmiddel toegevoegd aan de benzine.

April 2010 (km stand 160.800): De winterproblemen viel de afgelopen winter nog mee. Niet veel problemen gehad. Schokdempers voor vervangen.

Augustus 2010 (km stand 166.300): A.P.K.

November 2010: Met de winter in het vooruitzicht op zoek naar wat anders.

December 2010: De Nexia aan een handelaar verkocht, op de zelfde dag particulier een VW Vento 1.8 CL van 1996 gekocht. Deze is vrijwel in nieuwstaat! Erg blij met deze aankoop.

3,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens