Daewoo Lanos 1.5 SX (2000)

Daewoo Lanos
Daewoo LanosDaewoo LanosDaewoo LanosDaewoo LanosDaewoo LanosDaewoo LanosDaewoo Lanos - interieur

UitvoeringLanos 1.5 SX
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2001

Wij hebben een voor de Lanos gekozen vanwegen de goede ervaring met onze dealer. Daar hebben wij geen moment spijt van gehad. De Lanos heeft ons nooit in de steek gelaten, en ik vind dat het merk Daewoo altijd een ondergewaardeerd merk is geweest. Goed het is geen Opel, of een Volkswagen, maar voor de prijzen van een Daewoo moet je dat vergelijk ook niet maken. Ik vind het jammer dat de naam Daewoo wordt veranderd in Chevrolet, is de naam Daewoo goed en wel ingeburgerd en geacepteerd gaan ze de naam veranderen.

De Lanos is een degelijk in elkaar geschroefde auto, nergens is er een rammel te horen. Ook niet naar 5 jaar intensive gebruik. De dashboard is gemaakt van harde kunststof, maar er zit een patroon in. De vormgeving van het dashboard en de rest van het interieur is simpel en doeltrefend. De stoelen zijn voor wat langere mensen wat aan de korte kant(ben zelf 1.90m lang), Maar voor een rit van drie uur is het wel uit te houden.

Het gebruik van de airco, is een eenvoudige aan/uit bediening, en de temparatuur makelijk te regelen.

De 1.5l 8v motor is eigenlijk hetzelfde motor die in de Opel Kadett/ Astra werd gebruikt, en is voldoende krachtig, maakt weing herrie en betrouwbaar. Het is natuurlijk geen gti, maar je kunt er mee goed door rijden.

Wat niet bevalt zijn de rijwind geluiden langs de A stijlen, en de wat krap bemeten kofferbak. Wat zeker niet beviel zijn de standaard geleveerde Hankook banden. Op alle Koreaanse auto´s vind je deze vreselijke banden. Weinig grip veel lawaai maar ze slijten gelukig snel. Maken ze een leuke auto, worden er Haankook banden gemonteerd.

Alles bij elkaar geteld een goede auto, zeker gezien de prijzen voor een gebruikte lanos. Ben je op zoek naar een goede, rijk uitgeruste, betrouwbaare auto kies voor de Daewoo lanos. Tenzij je merk gevoelig bent.

Geen problemen.