Cupra Born 58kWh 170kW Business (2024)

Cupra Born 58kWh 170kW Business (2024)

UitvoeringBorn 58kWh 170kW Business
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Rijd super zo'n elektrische kar

Deze auto heb ik nu als lease auto van de zaak. Bevalt mij zeer goed. Als ik nu een auto zou willen / moeten kopen zou ik deze wel weer op m'n lijstje zetten. Toch heb ik heb er wel wat kleine dingetjes mee gehad op het gebied van software en snellader.
De software betrof het connecten met de auto, de auto werd met van tijd tot tijd in de ofline modus gezet zodat je dan niks aan de app op je telefoon hebt. Zeer vervelend. Dit gebeurde meestal als een ander gezinslid de auto had gebruikt. Het snellaad probleem heeft naar mijn idee te maken dat ik niet vaak aan de snellader sta, waardoor (vermoed ik) er corrosie op de contacten komt. De eerste paar pogingen aan de snellader worden dan wel eens door de auto afgebroken. Dus start niet met laden. Ik denk dat de auto een weerstandstest over de snellaadcontacten uitvoert en deze niet voldoende bevindt. Ik heb dit de afgelopen zomer tijdens de heenreis vakantie in Frankrijk meerdere keren mee gemaakt. Daarna niet meer, dus de terugreis was probleemloos. Een paar weken later in Nederland weer eens een snellader geprobeerd en weer hetzelfde probleem, eerste poging door de auto afgebroken. Verder geen problemen. Rijd fantastisch, wendbaar, voldoende actieradius, voor mij, goede stoelen, vering is redelijk sportief. Ik heb het idee dat de vering, nieuw, wel wat stugger was, veert nu soepeler. De binnen ruimte is heel goed, voldoende kofferbak en op de achterbank is het ook goed vol te houden, dat zie je in deze klasse ook wel eens anders (renault megane en volvo ex30 (strafbankje)). Het model komt in de kleur zilvergrijs veel beter tot z'n recht dan in de donkere kleuren (persoonlijke smaak). De 20 inch wielen waren toen nog een optie, volgens mij wordt deze uitvoering nu standaard zo geleverd. Dat vindt ik wel jammer want je betaald er wel extra voor om een beetje ander uiterlijk dan standaard te hebben, vervolgens wordt het de standaard. Jammer. Voor mij, als het ff kan geen brandstofauto meer. Het geluid van een brandstofmotor mis ik ook niet. Ook al ben ik ooit voor een alfa romeo 33 gevallen van wegen het boxermotor roffeltje, en onze Seat Leon FR 1.8 20VT had ook een bijzonder mooi motor geluid. En toch mis ik het niet. De rijbeleving is gewoon goed, lekker veel vermogen, achterwielaandrijving, dus geen getrek in je stuur bij stevig accelereren. En hierdoor ook een bijzonder kleine draaicirkel.

7,5

PRIVATE LEASE Cupra Born