Citroën C3 Picasso 1.4 VTi Aura (2010)

Citroën C3 Picasso
Citroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 Picasso

UitvoeringC3 Picasso 1.4 VTi Aura
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

auto voor de liefhebber

Deze C3 picasso zo'n kleine 4 jaar geleden nieuw gekocht omdat in een aantal Engelse reviews de veer-eigenschappen zo werden aangeprezen. Inmiddels staat er slechts 17000 km op de teller en kan ik melden dat de praktische bruikbaarheid van de auto voor mij als grootste pluspunt geldt. Je kunt overal prima bij en met het neerklappen van de achterbank ontstaat een grote laadruimte met een volledig vlakke vloer. Een heel verschil met de vorige auto (vw golf V) die heel onpraktisch was in gebruik met 2 deuren en die alles behalve een vlakke laadvloer had bij neergeklapte achterbank. Gemiddeld verbruik bij rustig rijden met veel gebruik van cruise control, voornamelijk op N-wegen bedraagt 1:15,2 . Voor zo'n zware auto met hoge luchtweerstand is dit wel o.k.
De zitpositie achter het stuur blijft wat krampachtig ook bij maximale verstelling van de stoel, hoewel ik niet langer ben dan 1,86 meter. Je kunt wel lekker 'diep' zitten waardoor je heel veel hoofdruimte krijgt en je voor de buitenwacht nooit te groot lijkt voor deze auto. De zit op de passagiersstoel is echt hopeloos: veel te weinig achterwaartse verstelling en veel te hoog, zodat je daar altijd 'op de bok' zit. Moet nog eens overleggen met de garage of hier niet iets aan te doen valt.
Tot nu toe zijn er geen mankementen geweest aan de auto. Wel is het olieverbruik erg hoog: in totaal twee liter moeten bijvullen tijdens de gereden 17000 km. Ik heb ergens gelezen dat dit mogelijk komt door de erg dunne olie van 5w 30. Een wat dikkere olie zou wellicht wat verbetering kunnen brengen. Moet eens overleggen met de garage. Zo'n hoog olieverbruik lijkt me eigenlijk onacceptabel voor een nieuwe auto, maar ik heb begrepen dat aanspraken op garantie bij de autofabrikanten pas serieus worden genomen als het olieverbruik meer is dan 1 liter op 1000 á 2000 km.
Verder kan deze picasso nogal lawaaiig zijn. Het gaat dan niet zozeer om het motorgeluid (het motortje loopt als een zonnetje als ie eenmaal warm is) maar vooral het wagen/bandengeluid en het lawaai van de achterste knalpot dat erg kan doordringen in de auto. Het scheelt daarbij wel met welke snelheid je rijd : tussen 80 en 100 km is er het meest lawaai en boven de 105 km wordt het weer wat minder :-).
Wat betreft het veercomfort : ontegenzeggelijk veert hij zachter en beter dan de Golf V, die we voorheen hadden en de oneffenheden op slechte wegen worden beter gedempt. Kleine oneffenheden worden wel nog doorgegeven. Laatst nog even gereden in een C5 met hydraulische vering, en daar kan deze picasso nog even niet aan tippen (overigens weinig andere auto's denk ik) !
Al met al niet erg enthousiast, maar ook niet al te negatief over deze auto.

6,0