Citroën C3 1.4 Ligne Prestige (2002)
Uitvoering | C3 1.4 Ligne Prestige |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De auto is opvallend van lijn en is voor bestuurder en passagier voorin zeer ruim. De kilometerteller is onder alle weersomstandigheden goed af te lezen. Ook heb ik geen problemen met de toerenteller. De auto is zuinig. Afgelopen zomer heb ik op 35 l. 640 kilometer gereden. Waarbij wel vermeld moet worden, dat ik een rustige rijstijl heb. De remmen verdienen ook een pluim. Het motor-geluid is aangenaam stil en rolgeluiden zijn niet storend. De ruimtes om kleine spullen op te bergen zijn in ruime mate aanwezig. De koppeling voelt lekker aan en de cruise-control is een verademing. Lekker relaxt en zuinig rijden! Ook geven de 6 (!) airbags je een gevoel van veiligheid. De stuur-bekrachtiging werkt uitstekend, vooral bij het inparkeren. Voor mensen met een baby-zitje is de airbag aan de rechterkant uitschakelbaar. De zit achter het stuur is hoger dan bij een gemiddelde kleine auto, ideaal voor wat moeilijk ter been zijnde mensen.
Er zijn wat kleine minpuntjes. De zijdelingse steun van de bestuurdersstoel is wat minder. Je voelt gauw de plastic zijkant. Ook het inleggen van de versnellingen gaat wat zwaar, misschien dat dit wat soepeler gaat na verloop van tijd. Door het model is de stijl van de vooruit wat dikker dan normaal, hieraan moet je wel even wennen. De auto is wel wat zijwindgevoeliger door zijn hoogte. De afstandbediening van de deurvergrendeling heeft het begeven. Ik heb het batterijtje vernieuwd, maar geen succes. Bij de dealer is gekonstateerd, dat er een upgrade van de computer nodig was. Probleem is naar volle tevredenheid opgelost.