Citroën C3 1.4 HDi Ligne Prestige (2003)
Uitvoering | C3 1.4 HDi Ligne Prestige |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
De C3 1.4 HDI SX rijdt vlot, ziet er leuk uit (vind ik toch), en is vanbinnen ruimer dan hij
er vanbuiten uit ziet. De mijne heeft echter al heel wat problemen gehad.
Positief: de vele opbergmogelijkheden, de ruimte vanbinnen (veel ruimer dan de c2!),
het zuinige verbruik (gemidd. 4-5l/100km), klein genoeg om gemakkelijk te parkeren,
groot genoeg om af en toe wat extra passagiers te vervoeren.
Negatief: de afwerking is niet goed, de gebogen voorruit en carrosserie zorgen voor een serieuze "blinde vlek" bij het nemen van een bocht naar links of een rond punt, en hij heeft al serieus wat kinderziektes gehad.
In het begin was ik er erg tevreden over, maar nu na anderhalf jaar wordt het lijstje met problemen toch wel iets te lang! Dat ik niet de enige ben, blijkt uit de ervaringen van de pechverhelper die me dit weekend moest slepen: de C3 zit bij hen in de top10 van de
auto met de meeste problemen.
Problemen de afgelopen 1,5 jaar (nieuw gekocht!):
- sproei-installatie stuk
- startprobleem (wilde af en toe gewoon niet meer starten)
- knopjes voor de elektrische ruiten zijn allebei al stuk geweest
- problemen met de plastic deurbeschermers en dakbogen (gelost)
- piepen van de wielen bij warm weer en trage snelheid (in 30km zone bijv.)
- motorprobleem: wilde niet meer over de 2000 toeren, en moest dus gesleept worden.
Hopelijk eindigt het lijstje hier, want dit vind ik toch al genoeg klachten voor een spiksplinternieuwe auto van nog geen twee jaar.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Citroën C3