Citroën Berlingo 1.4i Cinqspace Club (2003)

Citroen Berlingo
Citroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen Berlingo - interieurCitroen Berlingo - interieur

UitvoeringBerlingo 1.4i Cinqspace Club
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Zoekt U een flitsend model, van 0 naar 100 in luttele seconden, topsnelheid van 200 km per uur, ’vast gekleefd’ aan de weg zonder overhellen door de bocht ?
Helaas niets van dit alles !
Het ziet er niet uit, trekt niet snel op en helt over in een snelle bocht.
Waarom dan deze auto ?
Omdat ik wat ouder ben en (behoorlijk) corpulent.
Door de hoogte van de stoel is in- en uitstappen
zeer gemakkelijk.
Omdat mijn vrouw en ik regelmatig met dochter, kleindochter en schoonzoon op weg gaan wil ik (mijn vrouw) een auto met voldoende ruimte op de achterbank.
Kleindochter (5 jaar) zit en ziet perfekt met voldoende ruimte in haar ’cool busje’ op haar ophoger.
Als dochter een paar dagen wil camperen kan zonder problemen tent en stoelen in de bagage ruimte.
Mijn schoondochter heeft haar eerste expositie en dus komt zoonlief even de auto lenen om wat schilderijen te vervoeren.
Geen verkeerd woord meer over het uiterlijk.
Ca. 30 jaar geleden had ik deze auto nooit gekocht.
Intussen vind ik de vorm niet meer het belangrijkste en zijn gebruiksgemak en koopprijs doorslaggevend.
Voor ca. euro 15.000,00 behoort de Citroen Berlingo samen met o.a. Peugeot Partner, Renault Kangoo en Fiat Doblo tot de ruimste auto"s voor dit geld.
Koopprijs,uitrusting, kwaliteit, afstand en klantvriendelijkheid van dealer etc. hebben mij de Berlingo doen kiezen.
Staat het model U echt niet aan, koopt U een echte MPV waar U echter wel ca. euro 7.000,00 meer voor betaalt.
Dat is in oud geld meer dan fl 15.000,00
Voor dat geld kon je 4 jaar geleden nog een nieuwe
kleine middenklasser kopen!

Na bijna ca. 10 maanden nog geen enkel probleem.

7,5