Chrysler Voyager 2.4i 16V SE (2002)
Uitvoering | Voyager 2.4i 16V SE |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
veel ruimte voor weinig
mijn ervaringen met onze huidige auto zijn positief te noemen.
onlangs apk-keuring laten uitvoeren en het bleef slechts bij het vervangen van 2 voorbanden, dus verder helemaal niets!!
het is een uitvoering met lpg-g3 installatie, met onderbouw-ringtank van Prins, deze heeft ons tot nu toe slechts 1x in de steek gelaten, de gasslang was gescheurd als gevolg van ouderdom, dit mag ook na 7 jaar in weer en wind onder de auto gehangen te hebben! Het vervangen van die slang is trouwens een hels karwei, de bumper en trekhaak moeten eraf om goed bij de aansluitingen te kunnen.
Tank 60l, effectief ongeveer 45l, is qua inhoud ruim voldoende om +/- 350km mee te touren.
de airco werkt prima, ook nog na al die jaren. Motorisch houdt het qua vermogen met volle bepakking niet over, maar rijstijl aanpassen is niet vervelend,omdat je comfortabel onderweg bent.
bij aanschaf auto geheel na laten kijken bij de dealer.(selles zwolle). Keurig geholpen en het onderhoud blijf ik dus ook daar doen! Men wist me overigens ook nog vanalles over de vorige eigenaar te vertellen die de auto daar aangeschaft had en ook dus de complete onderhoudshistorie is bekend! onverwachte meevaller dus! Ivm een auto van de zaak rijdt ik er meestal korte ritten mee, voor voetballers verplaatsen is de auto meer dan ideaal, en op de parkeerplaats is het dus ook een heel gevecht wie er in de mpv mag! Kortom: tot zover zeer tevreden over onze Big Mover!
toch een technisch mankement!
ja,ja na eerst zeer positief te zijn geweest over de technische staat van onze "big mover" nu toch echt een mankement aan onze auto! Het betreft de beide schokbrekers achter, deze zijn gewoon "op" na zoveel jaar trouwe dienst. Mijn vaste monteur belde me terug na een verontrust telefoontje van mij en deelde me mede dat een set nwe ongeveer 100,- ging kostten, excl. montage, daar moest ik ongeveer 50,- euro voor reserveren.
U begrijpt: mijn eerste zin was cynisch bedoeld,want dit is peanuts en nog voordat we op vakantie gaan, komen er schokdempers en hulpveren( dit ivm gastank onder auto) op en kunnen we voor ongeveer 200,- incl aircocheck gerust op vakantie met onze big mover met tandem-as caravan!!! Bon Voyage!!
foutje bedankt!!!
ok, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt!! ik had het de vorige keer over m,n versleten schokbrekers achter die aan vervanging toe waren en waar ik zelfs al een prijsopgaaf van had aangevraagd.
Voordat montage zou plaatsvinden, zou de auto even op de brug gaan om te kijken of er meer aan de hand zou zijn dan we vermoedden, en wat schetst onze verbazing???
Er zitten luchtgevulde dempers onder die met een simpel autoventieltje vanuit de wielkastruimte naar believen harder op te pompen zijn, die waren gewoon leeg!!!
na naloping van het gesloten luchtcircuit tot de conclusie gekomen dat het systeem nog perfect functioneert en na achterlating van een verbouwereerde monteur, die klaarstond met 2 schokbrekers en duizendmaal excuses mijnerzijde vervolgde ik m,n weg weer, met een nog bredere glimlach op m,n gezicht die ik al had door het rijden met deze auto!!! O ja, kostten: 0,00 want lucht is gratis!! Hulde!!
Klokje rond rubriek oproep!!
Tijdens de vakantieperiode hield de voyager zich keurig en zijn er geen noemenswaardige gebreken aan het licht gekomen, het is en blijft een heerlijk comfortabel vervoermiddel, waarin het hele gezin zich prima vermaakt en uit kan houden, wel is er een portable dvd-systeem gekomen zodat de kids zich niet snel vervelen onderweg. wel is de lpg prijs met enkele centen gestegen en in combinatie met de hoge houderschapsbelasting (ongv 400,00 per kwartaal!)drukt de auto iets zwaarder op het budget.
we tanken nu voor ongv 30,00 de tank vol en zijn blij dat grote reperaties ed. uitblijven tot zover.
==================================================================
Ivm de aankomende winterperiode,leek het me nodig de auto in te plannen voor een garagebezoek.
Dit mankeerde eraan:
nwe remschijven en blokken voor,
nwe ruitenwissers voor,
alle vloeistoffen nagelopen en vorstbestendig gemaakt,
Dus het viel totnutoe mee, eigenlijk het gewone reguliere wat ik normaal vind.
Heb de winterinspectie laten uitvoeren bij Nicky Bouwmeester te Zwolle, omdat m,n vorige vaste garage (Selles Cars Zwolle) helaas failliet is gegaan. Nicky kende ik al via een autobandensite waarop ik banden had besteld en hij uit de bus rolde als goede garage waar vakmanschap en kennis van zaken hand in hand gaan met conforme prijzen. Dus vanaf heden m,n vaste garage, een aanradertje!
BIG NEWS:
ik ben benaderd door Autoweek om in de rubriek klokje rond te verschijnen!!!
Bij aanmelding op auto-review had ik me daarvoor aangemeld, ik vind het een leuke rubriek die ik altijd als eerste lees, wanneer het blad weer op de deurmat ploft.
Dus hou het goed in de gaten, ik ben zeer benieuwd of de garage-switch een goede keuze was en of de auto (mijns inziens wel!) nog jaren meekan! Alvast veel leesplezier gewenst en tot de volgende update!