Chevrolet Nubira Station Wagon 2.0 TCDI Spirit (2008)

autoreview

Chevrolet Nubira Station Wagon
Chevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira Station WagonChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira SWChevrolet Nubira - interieurChevrolet Nubira - interieurChevrolet Nubira SW

Signalement

UitvoeringNubira Station Wagon 2.0 TCDI Spirit
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand laatst24.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Chevrolet nubira station diesel 2008

 • 24.500 km

Bij het inruilen van onze Doblo wilden wij weer graag een Doblo maar dan diesel. Puur voor de vergelijking hebben wij de Chevrolet Nubira station erbij gezet. Als rechtegaarde Nederlander wil je zoveel mogelijk waar voor je geld en koop je niet zomaar een "nieuwkomer" als Chevrolet. Dus puzzelen en vergelijken. Het bleek al snel dat wij bij Chevrolet veel meer power kregen voor een (veel) lagere prijs. Omdat deze auto volgens zeggen, vroeger "daewoo" was(is gezien de grote aantallen oudere Daewoo's niets mis mee)hebben wij toch maar zoveel mogelijk info opgezocht op internet, die wij over dit type auto konden vinden.
Wat bleek, ze worden verkocht als Suzuki in Canada,als Holden in Australie,als Buick in Rusland, als Chevrolet Lacetti in Italy als Opel in Brazilie enz. ga maar eens google-en,
Daar sta je dan met je aangeleerde koppeling merk=kwaliteit. Bleek dus dat Chevrolet eigenaar is van Opel,Saab,Daewoo enz en dat ze auto's verkopen met een merk dat in een bepaald land aanslaat (zo heb je bijvoorbeeld een Chevrolet Zafira in Brazilie (ja dezelfde)
Ook bleek dat wereldwijd erg veel van van dit type Nubira stationwagen worden verkocht(onder 5 a 6 namen). In de States was mijn huurauto (echt puur toeval) een Chevrolet sedan benzine en dat beviel best goed. Dus de diesel motorisering uitgezocht, de motor bleek uit de VM fabrieken te komen in italy, en zoals iedereen weet, kunnen italianen uitstekende dieselmotoren maken, dezelfde motor zit in de Chevrolet Captiva in de Jeeps en in de Antara van Opel,en wordt de standaard dieselmotor voor alle Opels. Ik denk dat een wereldmerk als Chevrolet niet zomaar op iedere auto de eigen merknaam zet dit en de italiaandse dieselmotor in combinatie met de aantrekkelijke prijs toch maar een Chevrolet Nubira aangeschaft. Ik mis de fenomenale ruimte van de Fiat Doblo nog steeds, maar over de Chevrolet niets dan lof, auto rijd uitstekend, trekt ook in de bergen moeiteloos de bootaanhanger, accelereerd ook bij lage toeren uitstekend,is erg stil, zit ruim en na even wennen aan de stoelen zelfs erg comfortabel,Ook bij ritten van 12/1300 km gebruikt 1-15/16 Ligt ook bij snel bochtenwerk goed op de weg, heeft voldoende grondspeling voor @#$%verkeersdrempels, zakt vrijwel niet in de vering bij zware vracht.
Ook opvallend zo licht alle schakelaars en knoppen te bedienen zijn, als je wijst doen ze het al.
Wel vreemd is dat de binnenverlichting in de kofferruimte aangaat bij het instappen en niet voorin,blijf ik raar vinden.
Eigenlijk, ook na het uitgebreide onderzoek is de auto boven verwachting.
Hele fijne betrouwbare auto(nog geen jaar). Helaas (heb ik weer) een waardeloze afleverbeurt moeten doorstaan inclusief smoezen, dus geleverd zonder matten die later los in een zak werden aangeboden(ik hoop dat ze passen)die dus nog steeds niet vast zitten, niet zoals beloofd afgetankt, afgeleverd zonder DIESEL instructieboekje.erg Jammer,ze zouden bellen, moet nog steeds
Je kunt merken dat deze Opel dealer een beetje verwend is met de vaste klantenkring, hoort dus niet zo.
Over de auto niet dan goeds, bevalt uitstekend!
Koop ik de auto weer? voorlopig gelukkig zowiezo niet maar op termijn,denk ik niet, want ik wil de ruimte weer van de doblo.
Als chevrolet er een grotere/soortgelijke koets op zou zetten, en nog steeds voor scherpe prijzen zou leveren,koop ik onmiddelijk weer een chevrolet.
Maar gelukkig gaat deze nog wel een paar ton mee.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens