BMW Z4 roadster 2.5i S (2003)

BMW Z4 roadster
BMW Z4 roadsterBMW Z4 roadsterBMW Z4 roadsterBMW Z4 roadsterBMW Z4 roadsterBMW Z4 roadsterBMW Z4 roadster - interieurBMW Z4 roadster - interieurBMW Z4 roadster - interieur

UitvoeringZ4 roadster 2.5i S
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Ik heb de nieuwe BMW Z4 nu 6 weken (Zwart metallic, Zwart leer en Zwarte kap) en het is echt een fantastische auto. Een echte koppendraaier ook! Diegene die zeiden dat het design van Chris Bangle maar vreemd en misschien niet zo geslaagd was, vertolkt m.i. niet de complimenten die ik van de meeste medeweggebruikers krijg toegeworpen. De kofferbak ruimte is prima en ook voor het wekelijkse boodschappen doen hoef je de Z4 niet de laten staan. Prestatie, rijgedrag, zitcomfort (ik ben 196 cm lang) en vooral uitstraling zijn fantastisch. Open rijden met normale NL snelheden is geen enkel probleem en een gesprek met normaal stemvolume is op 120KM p/u goed te doen. En met stoelverwarming evt aan, gaat bij ons het dak al bij temparaturen rond de 15 graden open. Ik heb tevens de GPS DVD navigatie aangeschaft en dat is ook echt fantastisch. Duur (€3000,-) maar gebruiksvriendelijk, snel en zeer duidelijk afleesbaar. Ik zou de GPS nu al niet meer kunnen missen. Ondanks dat ik de Z4 vooral voor kleinere en gecombineerde snelweg/binnenweg ritten gebruik is het verbruik ongeveer 1 op 10. Best redelijk dus. Het enige minpuntje van de Z4 is de minimale aflegruimte voor kleine dingen (zonnebril, kaart, krant, sigaretten, mobieltje etc.) in de ’cockpit’. De vakken achter de stoelen zijn geen optie, want als je rijdt kun je daar natuurlijk niet meer bij.
Voor de rest een fantastische auto, die nadat je uitgestapt bent nog minuten lang een grijns op je gezicht achter laat. Ondanks dat we 2 auto´s hebben, is de Z4 voor bijna elk ritje steevast de 1e keus.

Geen

9,5