BMW 116i High Executive (2014) #2

BMW 116i High Executive (2014)

Uitvoering116i High Executive
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2016

BMW 116i 246pk

Goedenavond.
Hierbij een review over mijn huidige auto de bmw 116i m.Ik heb deze auto aangeschaft toen hij 23dkm op de teller had staan,van de eerste eigenaar gekocht.De eerste eigenaar had hem al lekker aangekleed en een originele volledige m135i uitlaat gemonteerd vanaf de moter(bmw waardenburg).
Toen ik hem kocht had hij de originele 18 inch m-velgen .Na een half jaartje heb ik nieuwe bmw style 660 19inch breedset laten
monteren (originele) .Deze maken de auto net wat agressiever.Kort daarna de M performance dorpels laten monteren voor een nog betere look.Ook de performance nieren volgden snel daarna.Ik moet zegen als je 16inch velgen gewend bent dan zullen 19inch vast veel comfort wegnemen.Ik kwam van 18inch velgen,en dat verschil is naar mijn mening zeer klein.De auto is messcherp in het bochtenwerk en heeft een perfecte wegligging.De vorige eigenaar heeft de auto stage 2 laten chippen incl rollerbank uitdraai waardoor hij nu 246pk levert en 348nm koppel.
En ik moet eerlijk zeggen,dat bevalt prima,de auto pakt bij elk toerental lekker op en loopt zonder moeite door naar de 250.Een standaard golf 7 GTI performance houd hem nu niet meer bij en dat zegt best veel aangezien die van 0-100 in 6,3 sec doet.Hiervoor had ik een bmw e46 330ci 231pk en een mini cooper s 184 pk.Die 6 cilinder uit de e46 klonk heerlijk,maar begon pas bij 2200tpm echt lekker vooruit te komen.Bij mijn huidige auto is dat echt een wereld van verschil vanwege de turbo’s.Het heeft allebei een verschillende beleving.De auto heeft nu 56dkm gelopen en is nog in Nieuwstraat,ik moet zeggen dat unni wit heeft zo zijn nadelen kwa viezigheid,alleen je ziet er vrijwel geen waskrasjes op.Hij word meestal elke week handmatig gewassen,wat ik dan weer puur ontspanning vind om te doen.Ik heb wel een klein minpuntje en dat is het standaard audiogeluid.Deze is nu vervangen voor een gladen audioset wat in verhouding staat met het harman kardon systeem.Al met al een zeer tevreden 1 serie rijder.Mijn volgende auto is hoogstwaarschijnlijk dan ook weer een 1 serie.Een m140i staat vooralsnog bovenaan mijn lijstje omdat ik de 6 cilinder wel mis.Puur het geluid bij starten en op en af schakelen doet het wel bij de autoliefhebber!!

4,5

PRIVATE LEASE BMW 1-serie

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens