BMW 116d (2013)

Uitvoering116d
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2022

Top auto!

Mijn vorige auto (Ford focus III) heb ik ingeruild op deze BMW 1 F20 116D.

Wat een fijne auto is dit!, heb voor de ford een BMW 3 serie E90 diesel gehad en nu deze 1 serie.
BMW blijft in mijn ogen een top merk met zeer goede rijeigenschappen, ik heb nu ongeveer 1100KM met de auto afgelegd en vond het nu wel tijd voor de eerste review.
Het rijden en comfort is top en het praktijkverbruik van 1 op 22 vind ik goed te doen.
Het verbruik is goed te overzien tot 120km/u daarboven loopt het natuurlijk iets op.

Ik heb de auto gekocht met een recente keuring er op en de complete onderhoudsgeschiedenis omdat het een geïmporteerd exemplaar betreft.
De voorbanden zijn recent vervangen en achter kwam ik er achter dat ze wel op zijn (weinig profiel en droogte scheurtjes) nieuwe banden zijn inmiddels besteld.
Ik heb dezelfde banden besteld die er voor al op gemonteerd zijn en dit zijn Barum bravuris 5HM banden .
de versleten banden waren van Michelin.
ik ben heel benieuwd of hij dan ook stiller rijdt dan met die versleten banden.

De radio van de auto:
In de ford was ik gewend dat ik met bluetooth gemakkelijk muziek kon streamen naar de radio wat bij de bmw dus niet zomaar lukt, wel zit er een usb poort en een aux poort op maar met een iPhone heb je niet veel aan de aux poort.
Na wat zoekwerk op internet heb ik een USB - aux transmitter gekocht (betreft een bluetooth usb stick met een aux kabeltje) deze werkt wel perfect, de iphone wordt verbonden met de usb bluetooth adapter en deze geeft het geluid door via de aux poort, voor weinig geld een goede oplossing om te kunnen streamen op de originele bmw radio.

Het volgende project is een trekhaak, deze zit er momenteel nog niet onder maar aangezien de auto aankomende zomer een caravan moet gaan trekken zal deze binnenkort gemonteerd worden, ben nog aan het oriënteren waar dit gaat gebeuren aangezien de prijzen variëren van 500 - 1200 euro voor een vaste trekhaak.

4,8

PRIVATE LEASE BMW 1-serie

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens