Audi TT Coupé 2.0 TFSI Pro Line (2006)

Uitvoering | TT Coupé 2.0 TFSI Pro Line |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Audi TT
Na ruim 3 jaar in mijn 'oude' Audi TT uit 1999 te hebben gereden, was het tijd voor een nieuwe stap.
De TT MK1 heeft zijn dienst prima bewezen, en heb er bijna geen problemen mee gehad.
Vrijdag mocht ik dan eindelijk de MK2 bezichtigen en uitproberen. Mijn eerste oog opslag zei genoeg: Wat een auto.
Van binnen zit de TT comfortabel maar ook sportief, door de grote ramen kun je goed zien wat er allemaal om je heen gebeurt. Vergeleken met de MK1 is er zeker veel progressie geboekt qua zitruimte.
De TT 2.0 loopt erg rustig en zuiver stationair, maar zodra je het gas er wat op hebt, hoor je een heerlijke 'roffel' uit beide uitlaten komen.
Ook bij het opschakelen van de DSG hoor je dit geluid, wat er verslavend is.
De DSG is lichtelijk 'getuned' en beter af gesteld. Dit voel je direct. Het overschakelen gaat erg soepel, en je merkt vaak niet dat je al in de 6e versnelling rijdt.
Tevens heeft de TT twee leuke 'flippers' op het stuur zitten, waardoor je ook snel en eenvoudig even terug kunt schakelen, of zelf de coureur uit kunt hangen en deze volledig zelf te kunt schakelen.
Kortom: Een erge leuke, snelle en comfortabele auto, waar je zo even mee naar Italie rijdt.
Ik zal de review bijhouden en na 10.000 km'er een update schrijven.