Audi TT Coupé 2.0 TFSI (2008)
Uitvoering | TT Coupé 2.0 TFSI |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Klein maar groot
na een aantal weken geleden de Audi opgehaald te hebben durf ik het al wel aan om een eerste review te schrijven.
Het betreft hier een zilverkleurige TT 2.0 Tfsi S-tronic met de volgende opties, 18" Rs4 velgen, bose sound system, navigatie , verwarmbare leder alcantara stoelen, telefoon bluetooth, xenon cd wisselaar met aansluiting voor Ipod en usb, schakelflippers aan het stuur en ongetwijfeld nog enkele dingen die ik vergeet te noemen.
Op 5 december de TT opgehaald en dit meteen maar als sinterklaas kado betiteld. We zijn nu enkele weken verder en ik moet zeggen ik ben echt onder de indruk.
De TT is stukken volwassener en beter afgewerkt dan het vorige model (ik heb een cabrio gehad destijds), de auto is niet spijkerhard en daardoor zwaar vermoeiend op lange stukken.
Het comfort is echt goed te noemen en is in goede balans met de sportieve kant van de auto.
De TT is supersnel met de S-tronic bak en rijdt als op rails, je hebt niet goed in de gaten hoe snel je al op strafbare snelheden zit.
De stoelen zijn goed te verstellen en zitten prima.
Het meest ben ik echter geïmponeerd door de S-tronic, deze sluit prima aan bij je rijstijl, wil je rustig rijden dan schakelt hij snel op naar de hogere versnelling en rijdt hij mooi laag in de toeren.
Moet het echter iets sneller, dan geeft hij tussen het opschakelen een mooie plof en gaat er zonder vermogensverlies als een raket vandoor.
Wil je op een mooie bochtige weg echter zelf willen schakelen en afremmen op de motor bij het terugschakelen, dan bedien je de flippers aan het stuur.
Enige nadeel tov mijn vorige (achterwiel aangedreven) auto is het wat lichter stuurgevoel.
Moet wel zeggen dat dit niet een onveilig gevoel geeft, deze week ruim 200 gereden en geen moment het idee gehad dat het nu wel erg hard ging.
Ik zal binnenkort een paar foto's plaatsen ik heb nu de 16" winterbanden eronder zitten.
Oh ja ook nog leuk om te vermelden, bij het 1e keer wassen van de auto bleek dat de blanke laklaag van de velgen aan het loslaten was.
Contact opgenomen met de dealer (auto Flevo) en de velgen worden opgehaald en opnieuw gespoten, keurig netjes geregeld in mijn ogen.
Nog steeds zeer tevreden...echter.
Nu bijna een jaar met de TT probleemloos gereden en nog steeds zeer
tevreden over de wagen.
De kick van het schakelen met de dsg en het bijbehorende plofje bij het overschakelen gaat niet vervelen, alleen.............de achterbank is erg klein en begint lastig te worden nu de kids (en hun vriendjes) toch groeien in aantal en lengte.
Dus op zoek naar een vervanger voor de TT.
Tja dat wordt lastig, een auto met sensatie, automaat die niet sloom is en een onderstel dat strak maar toch comfortabel aanvoelt.
Daarbij moet de auto ook niet te groot worden want hoe zwaarder hoe minder sportief.
Na diverse proefritten en evenzovele teleurstellingen uitgekomen bij een VW Golf GTI dsg. Een strak sturende auto met dezelfde dsg en motor als in de TT, alleen meer ruimte op de achterbank.
Ik verwacht de auto half februari en zal dan een uitgebreide review plaatsen.