Audi Q5 3.0 TDI quattro Pro Line (2009)
Uitvoering | Q5 3.0 TDI quattro Pro Line |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
trillingen in AUDI Q5
Vorig jaar (febr.) deze demo auto vanuit de showroom gekocht met full opties. (euro 104000.-) Helaas binnen 1 week al 3 keer terug gegaan naar de dealer ivm diverse storingen. Ook bleek er direct een vervelende trilling in het stuur te zitten bij 100-120kmh. Nieuwe velgen en winterbanden brachten geen uitkomst en meerdere malen uitlijnen en balanceren bracht ook geen verbetering. Na het omleggen naar de 20" zomervelgen (origineel AUDI !!) werden de klachten alleen maar erger. Ook begon de auto naar rechts te sporen. Eind mei de auto retour naar de importeurs werkplaats in Leusden. Daar de auto totaal nagekeken echter ook zonder bevredigend resultaat. Vlg PON was de auto goed, echter waren er nog steeds trillingen. Ook bij het remmen begon het stuur gewoon te klapperen. Omdat PON niks meer wilde doen, heb ik helaas een advocaat in moeten schakelen. Na lang touw trekken is de auto eind november wederom naar PON gegaan. Daar werden nieuwe draagbalken (modificatie AUDI) gemonteerd. Ofschoon PON in aug. nog melde dat de auto 100 % in orde was, was dit probleem van trillingen in combinatie met 20"velgen in Duitsland al langer bekend. Daar was de modificatie van de draagbalken al in juli bekend. Super !! importeur PON !!
Na deze modificatie in november waren de trillingen voor 95% weg, echter bleef de auto (inmiddels weer met winterbanden) naar rechts trekken. Zowel de dealer als PON kon niet veel meer voor mij betekenen, dus AUDI AG maar eens ingelicht. Toen kwam er weer beweging in de materie. Nu moet de auto dus voor de 3e keer terug naar PON omdat zij telkens weer de kans moeten krijgen om de auto te checken en te repareren.
Welke rechten heb je hier nog als koper/bestuurder ???
Ter info: in 13 maanden is de auto nu zo'n 14-17 keer retour geweest waarvan 2 naar PON.
Ik ben benieuwd wat er nu a.s. week eruit komt bij PON. In Duitsland was de auto al lang omgeruild, omdat hier duidelijk sprake is van een premium product wat niet goed is. Mijn inziens is de auto van het begin af aan niet in orde geweest en zijn lagers en versnellingsbak al redelijk ver weg door te veel slijtage. Als draaiende onderdelen niet goed recht lopen, loopt alles scheef in wat leidt tot overmatige slijtage. (Ik ben zelf werkzaam in een high tech bedrijf, vandaar mijn stelling).
Jammer dat een merk als AUDI vertegenwoordigd door PON niet beter met klanten omgaat. Waarom zou ik in de toekomst nog aan AUDI een bedrag spenderen van meer dan euro 100.000,- als blijkt dat zij niets over hebben om tot een goede oplossing te komen.
Voor mij is dit de eerste Audi maar ook de laatste. Ik hoor alleen maar goede berichten over de Q5, maar ik ervaar toch iets compleet anders.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Audi Q5 3.2 FSI quattro|Youngtimer|S-line|Ex BTW €32.227
- 2010

Audi Q5 2.0 TFSI hybrid quattro S Edition / Pano / Camera / Leder / Navi / PDC / NL Auto
- 2012

Audi Q5 3.0 TDI V6 239 PK QUATTRO *BTW YOUNGTIMER* + ADAPTIVE CRUISE | PANORAMA | LEDER | CAMERA | TREKHAAK | 20 INCH LMV
- 2009