Audi Q5 2.0 TFSI 211pk quattro Pro Line (2011)

Audi Q5 2.0 TFSI 211pk quattro Pro Line (2011)

UitvoeringQ5 2.0 TFSI 211pk quattro Pro Line
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Aflevering

Na 5 maanden was het eindelijk zover. De bestelde Q5 wordt afgeleverd door Audidealer De Waal Groep te Tiel. De witte Q5 heeft de volgende extra opties:

*Trekhaak met wegklapbare kogel(voor de caravan)
*MF sportstuur en paddels
*Geen type-aanduiding
*Panoramadak
*Zwarte dakreling
*Verwarmbare voorstoelen
*Privacy glass
*Optiekpakket zwart
*Elek inkl/dim spiegels met geheugenfunctie
*Bandenspanningcontrole
*Audi parking system advanced
*B&O-soundsystem
*Tel.voorbereiding basis
*Leder / alcantara (S-Line)
*MMI Navigatie plus
*Elek.verst.best.stoelmet memory
*Lichtpakket
*Digitale radio ontvangst
*Audi Hold assist
*S-Line in- en exterieur

Het is een auto geworden die helemaal, maar dan ook helemaal naar m'n zin is. Tijdens de perfecte aflevering werd ik door dealer wegwijs gemaakt over alle toeters en bellen die deze auto heeft. Omdat mijn vorige auto ook een Audi was (A4), zijn de basisregels van Audi mij inmiddels wel bekend.
Deze Q5 heeft ook al die snufjes, maar dan toch weer net iets makkelijker. En mocht je twijfelen aan het wel/niet aanschaffen van een panoramadak: niet doen, "gewoon" bestellen. Wat een licht en ruimtelijk effect.

Voor de geinteresseerden onder ons hierbij alvast twee foto's. Verdere review en foto's (van o.a. het interier) volgen binnenkort.

Na 1 week

Ik heb inmiddels ruim 1 week de auto (kleur: ibiswit) en hij (zij?) is nog steeds geweldig. Er is eigelijk één minpuntje: 1 op 8 is niet echt zuinig, maar dat zal ook wel te maken hebben met een zware rechtervoet.... Ik heb mij trouwens laten vertellen dat de auto zuiniger wordt na verloop van tijd. Wellicht helpt ABT-tuning ook nog wel.

Ik stap elke ochtend met een glimlach op mijn gezicht in het witte gevaarte. Accelaratie, afwerking, MMI-interface, B&O-sound system en de rest van de hebbedingetjes maken van mij een blij man.

Ik kan als leek eigenlijk niet veel vertellen hoe de Q5 motorisch in elkaar zit. Eén ding weet ik zeker: ik ben nog nooit zo blij geweest met een auto; alles klopt, er zitten de juiste opties op en motorisch kan de auto met de besten mee. Ik heb nu al ruim 1.000 snelwegkm achter de rug, maar zowel via cruise control op 120 km als zo nu en dan eens 170 (en verder) merk ik absoluut geen verschil als ik in de auto zit; alleen zie ik bij de hoge snelheden mijn medeweggebruikers sneller dichterbij komen, en gelukkig ook weer verdwijnen via de binnenspiegel.

Ik kan alleen maar de auto aanbevelen, hoewel ik ook heel goed besef dat de aanschafprijs voor heel veel mensen een obstakel kan zijn. Ik zit gem. 3 uur per dag in de auto, dus heb ik mijzelf verwend met deze Q5. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Volgende review volgt na mijn ervaringen met de auto als caravantrekker, ergens half mei.

10,0