Audi A3 2.0 TDI 140pk Ambition Pro Line (2007)

Audi A3 2.0 TDI 140pk Ambition Pro Line (2007)

UitvoeringA3 2.0 TDI 140pk Ambition Pro Line
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2011

Aanschaf

Na 3 jaar in mijn vorige A3 2.0tdi Attraction gereden te hebben sinds kort op zoek gegaan naar wat anders. Vorige auto moest het nodige geplande onderhoud hebben. In combinatie met de kmstand toch op zoek gegaan naar een vervanger. En deze (bij toeval net binnen bij dealer) gevonden in deze geweldige A3 2.0tdi Ambition Pro Line met de volgende opties:
Lederen Bekleding
Audi Navigatie Plus
Parkeersensoren
Lichtpakket
Zichtpakket
Alarm

Uiteraard kan ik nog niet heel veel over de auto zeggen buiten het feit dat de uitrusting riant is. Ik zet de waarderingen dan nu ook allemaal op 4 sterren. Mijn ervaringen met deze auto zal ik hier regelmatig updaten.

11800km

Auto heeft longlife beurt gehad waarbij niets bijzonders naar voren is gekomen. Blijft een heerlijk rijdende auto vol luxe. Rustige, zeer zuinige motor (1:18.5) met voldoende power.
Niks negatiefs te melden eigenlijk. 4 Michelin zomerbanden eronder gelegd waarop auto gewoon het fijnste rijdt.

Probleemloos

Deze auto nu iets meer dan een jaar in bezit en 40000km gereden.
De auto blijft zeer comfortabel met alle denkbare luxe aan boord. Maar minimaal net zo belangrijk is dat de auto tot nu toe probleemloos functioneert. Alles werkt, geen piepjes en kraakjes. Niks spannends dus. De 2.0 tdi is voldoende voor deze auto en eenmaal op temperatuur lekker soepel en stil.
Minpuntje is nog steeds het water dat via de achterklep naar binnen loopt als het regent en je de achterklep opent. Dit was bij mijn vorige A3 al en bij deze dus nog steeds. Als dat het enige is....
Verbruik schommelt tussen de 5 en 5,7liter per 100 kilometer bij rustige rijstijl. Bij flink doorrijden op de Duitse Autobahn met voor Nederland illegale snelheden loopt dit op naar 8liter/100km.
Ik zal bij de volgende onderhoudsbeurt, die gepland is bij 150000 weer een update geven.

Gaat lekker

De A3 heeft inmiddels 150000 beurt incl distributieriem en waterpomp gehad. Ook remblokken zijn vervangen.
Verder doet de A3 wat hij moet doen: starten en rijden. Alles functioneert en gelukkig geen poepjes of kraakjes. Daarnaast update DVDschijfje gekocht voor het navigatiesysteem. Dit systeem doet zijn werk erg goed, geeft keurig files aan en alternatieve routes. Ben nog nooit verkeerd geloodst of er moet natuurlijk ergens een nieuwe weg of wijk gelegd zijn die nog niet bekend is.
Kosten van de auto vallen mee. Zolang het bij de onderhoudsbeurten blijft (gemiddeld om de 30000km met longlife) is dat in de hand te houden. Laat het onderhoud gewoon bij dealer uitvoeren en dat bevalt goed. Voordeel is ook dat je aanspraak hebt en behoudt op de mobiliteitsgarantie.
Het verbruik van de A3 is gemiddeld 1 op 19 bij normale rijstijl. Ik tank altijd Shell Fuelsave Diesel.

APK

APK uitgevoerd en daarbij zijn geen problemen naar voren gekomen. Nieuwe Michelin Alpin winterbanden gemonteerd.Bij onderhoud van 180000 weer een update of als er wat tussendoor aan de hand is. RIj lekker door richting 200000.

Auto heeft longlife beurt gehad en geen bijzonderheden geconstateerd. Alleen wat extra filters vervangen wat bij deze kmstand noodzakelijk is.

APK

Geen problemen met APK.
Winterbanden Michelin Alpin gemonteerd.
Niks spannends verder(en dat is een goed teken)

Verkocht

Auto verkocht bij 203.000.
Fijne degelijke auto geweest die nog lang mee kan.

PRIVATE LEASE Audi A3