Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive (2011)

Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo Giulietta

UitvoeringGiulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

eindelijk weer een Alfa

Na 10 jaar Alfa te hebben gereden een 156 in 2000 een GT in 2004 en daarna bij gebrek aan een nieuw Model bij Alfa en het niet kunnen wachten een Renault Megane Coupe 180 TCE..
Na 1 jaar wist ik het al ik wil weer een Alfa en 3 weken geleden stond er precies het model wat ik wilde te koop. 2de hands 8 maanden out 8000KM op de teller.

Een 1.4 Distinctive TCT met Sport 3, Full leather, xeon, Nav 18Inch, Dubbele uitlaat... en de Rode Rosso lak... ik kwam bij de dealer binnen en na 1 minuut wist ik het al deze wordt het en nu staat hij alweer 2 dagen voor de deur.

Mijn eerste ervaringen:

Postitief:

De looks en het Design super!
De Motor is erg snel pakt goed op
TCT bak is fantastisch. In de DNA stand op Dynamic zit je in cart op N een normale auto. De dubbele uitlaat geeft een snerpend race geluid met soms de kleine plofjes van het tussengas. Echt heel gaaf.
Schakelen op het stuur is eigenlijk niet nodig maar leuk dat het kan.
De radio klinkt goed, Blue en Me werk ook goed.

Minder positief:

De navigatie is niet van het niveau TomTom de aanduiding waar je heen moet is minder duidelijk, geen flits palen optie of aanduiding wat de maximale snelheid is. En geen kaart update service. Dit moet veel beter kunnen.

De stoelen zitten goed maar niet helemaal perfect. Ik weet niet wat het is maar dit is de eerste auto waar ik denk ik zit niet helaal goed achter het stuur. Niet super erg maar toch.

De automatisch regensensor moet je 1x activeren voordat hij werkt bij elke rit weer. Erg vreemd, geen Bug staat zo in de manual.

De sleutel wordt vergrendeld in het stuurslot en kun je pas uitnemen als de de TCT in de stand P zet en dan de sleutel naar Stop draait maar dan moet je nog zon 2-3 seconden wachten voordat hij ontgrendeld wordt, irritant..

Verbruik:

Ik zit nu op een verbruik van 1:11.5 inclusief het racen van de afgelopen dagen en dat is in de Stand Dynamic dus het kan veel zuiniger.

Conclusie.

Ok het zijn pas de eerste 2 dagen maar ik weet nu al dat dit een fantastische auto is, wat rijgedrag aangaat en beleving. Mijn Renault was sneller, luxer maar haalt het tocht niet bij deze auto. Waarom... het gevoel, de beleving en ook het weggedrag.
Die Italianen kunnen er wat van wat Autos en design aangaat voor mijn denk ik nooit geen ander merk meer...

b.t.w nog iets over de kwaliteit, ik heb 10 jaart Alfa gereden een nieuwe 156 en GT en ben alleen in de garage geweest voor onderhoudt. Bij de GT is (tijdens een beurt) 1x een stabilisatie arm voor vervangen omdat hij niet helemaal meer goed vast zat.. De renault heeft mij ook 2.5 jaar rondgereden zonder problemen.
Formule 1 bewijst ook wel dat de zuid Europeese merken dominant zijn t.o.v de Duitse op vrijwel alle fronten...