Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive (2010)

Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive (2010)

UitvoeringGiulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Alfa Giulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive Spor

• 800 km

Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe auto in ontvangst genomen.
Het gaat om een Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir Distinctive met de volgende opties:
-Metallic Lak: Grigio Antracite (Anthraciet grijs).
-Sport Pack 3 met Turbina 18" velgen.
-Premium Pack (Alle mogelijke sensoren (licht, regen, mist, geur, parkeer), USB Mediaplayer met stuurwielbediening en spraakbediening, Bluetooth carkit met spraak en stuurwielbediening).
-Rode leren sportstoelen
-Elektrische lendensteunverstelling
-Glazen Panoramadak (elektrisch bedienbaar).

Ik vind hem erg lekker rijden:
Hij rijd sportief en comfortabel tegelijk:
Comfortabeler als m'n vorige auto (Alfa 159) maar zeker niet minder sportief, misschien zelfs sportiever.
De motor pakt heel snel op en is erg sportief.
Als je echter zuinig WILT rijden kan dat ook heel goed, ik heb inmiddels stukken 1 op 30 gereden: 65km/h in 6, dat klinkt absurd maar is prima te doen, de motor is er voldoende soepel voor en draait heel mooi in deellast. Dat is te danken aan de nieuwe multi air techniek.

Verder maakt de motor in de stand dynamic een heel mooi geluid, zeker als hij warm is, een mooie Alfa brom.

Het leer is erg mooi, de stoelen zitten goed en bieden veels steun, ik heb weleens gelezen dat men ze te kort zou vinden maar ik ben 1m90 en zet zijn voor mij zeker niet te kort of te glad maar bieden voldoende steun.

Het panoramadak kan op meerdere standen open, op de 1e stand (spoilerstand) werkt het prima op hogere snelheden (120 enz.) Volledig open maakt het dan wat meer geluid, maar zeker acceptabel tot boven de 80km/h. Je kan het glas (voor en achter) mooi afsluiten als je auto stil staat of je geen zon in de auto wil hebben.

Voor mij zijn in de lease bij een auto met een zelfde prijs, door de 20% bijtelling de kosten met 100 euro per maand gedaald.

Mijn vorige Alfa heb ik 165000 km probleemloos gereden. Ik hoop dat dat bij deze ook zal zijn en gezien de hoeveelheid werk die Alfa er in heeft gestoken en de verwachtingen die men heeft van de auto (er hangt nogal wat vanaf of deze auto slaagt in de markt), twijfel ik daar niet aan.

Nog steeds erg tevreden

Ik ben nog steeds erg tevreden over mijn Giulietta. Rijd er dagelijks mee met veel plezier. De auto reagereert erg direct (ik rijd haast altijd in D(ynamic) en heeft meer dan voldoende vermogen om de meeste tussensprints te winnen.
Als je 120 in zes rijd maakt hij ongeveer 3200 toeren. Bij 120 in zes hoor je ook nauwelijks motorgeluid. Er zit overigens wel degelijk een mooi geluid in de motor, daar hoef je alleen maar even voor terug te schakelen, vanaf zo'n 3700 toeren gaat ie lekker brullen, bij 5500-6000 toeren veranderd dat in een soort motor achtige huil. Gemiddeld rijd ik zo'n 650 km per tank terwijl ik erg pittig rijd dus wat dat betreft niets te klagen. Ik heb ook nog geen problemen met deze auto gehad en hoop dat het net zo zal gaan als met m'n vorige Alfa (159) waar ik 175000 km zonder een probleem heb gereden.

10,0