Alfa Romeo Giulietta 1.750 TBi Quadrifoglio Verde (2014) #2
Uitvoering | Giulietta 1.750 TBi Quadrifoglio Verde |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
waanzinnig
Na twee jaar een 2.0jtdm gereden te hebben die het laatste jaar meer stil stond dan reed mijzelf verwend met een QV Launch Edition (nr 304).
Feitelijk had ik dus al twee jaar in een Giulietta gereden en kocht nu dus een bekende auto met uitzondering van de motorisering. Zelfs de kleur rosso was hetzelfde maar de uitstraling van deze speciale QV is toch wel een heel bijzondere. Dankzij de zwarte sideskirts, voorspoiler en diffusor achterzijde in combinatie met de carbon buitenspiegels, het carbon achterspoilertje en de titaniumkleurige wielen is deze ronduit sportiever te noemen.
De auto heb ik gekocht als Duitse import met 67000km op de teller dus in al die tijd is er nog geen 10000km per jaar mee gereden en heeft zichtbaar binnen gestaan.
De binnenzijde van de auto onderscheid zich van de eerdere jtdm exclusive bestaat slechts uit andere stoelen die overigens in mijn ogen uitmuntend zitten. Ze zijn iets smaller dan de vorige volledig leren exemplaren maar geven daardoor meer steun en door het middenwerk in alcantara glijd je minder in de stoel bij sportief rijden.
Sportief rijden is overigens bijna niet te voorkomen. Deze 241pk stuwen de auto voort als een raket en zeker de soepele TCT automaat draagt daaraan bij. In de dynamic stand is er handmatig zeker niet tegenaan te schakelen.
In neutraal gedraagt de auto zich als een voorbeeldige reisauto. Schakelt netjes en snel door en geeft een behoorlijke mate van comfort. In de snelle dynamic stand schakelt de bak minder snel door en bij het vol intrappen van het gaspedaal krijg je een enorme duw in je rug en zoals gezegd....een raket.
Ooit heb ik een Mazda 3 MPS met 260 pk mogen rijden gedurende een jaar maar die gaf mij gevoelsmatig zeker niet de kick van deze QV.
Verdere ervaringen volgen!
en verder
en we zijn een paar duizend kilometer verder en een hoop tankbeurten armer maar....Dit is en blijft puur genieten!
Heb preventief een tussentijdse oliewissel laten doen. Gewoon omdat dat goed voelde en het een import auto betreft. Boekje is keurig afgestempeld maar toch. Bij de oliewissel een kleine lekkage aan een aandrijfas ontdekt en die laten repareren.
Verder kreeg ik het gevoel dat de airco niet bepaald heel koud meer werd dus bij laten vullen en zowaar....probleem volledig opgelost.
Rijden doet deze auto als de brandweer en jezelf voornemen om eens te kijken of je het wat rustiger aan kan doen is bijna zinloos. de auto daagt je uit om sprintjes te trekken en dat geeft een mega kick.
Verkocht
Met enige pijn in mijn hart de auto verkocht. De Giulia stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en de verleiding werd te groot toen ik een betaalbaar prachtige veloce aangeboden zag staan. De verkoper van de Giulia was duidelijk geen kenner maar hanteerde de gangbare inruilprijs voor een normale QV van dit bouwjaar. Mijn eigen autobedrijf eigenaar gaf me direct €2000 meer gezien de staat en uitvoering. Dan is de keuze snel gemaakt. Het was een prachtige tijd in deze QV launch edition zonder enige storing en met alleen regulier onderhoud. Ik hoop oprecht dat de auto bij een liefhebber terechtkomt maar twijfel daar eigenlijk niet aan.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 T Business Executive, NL AUTO, NAP LOGISCH, PANO, LEDER, BOSE, NAVI, XENON, ECC-AIRCO, ELEKTRISCHE RAMEN, LICHTMETAAL 18"
- 2013

Alfa Romeo Giulietta BWJ 2011 | 1.7 TBi 236PK Quadrifoglio Verde | CLIMA | LED | 18'' LMV | BREMBO | SPORTSTOELEN | CRUISE |
- 2011

Alfa Romeo Giulietta 1.4 T Distinctive (CLIMATE, XENON, CRUISE, SPORTSTOELEN, LM VELGEN, PARKEERSENSOREN, NIEUWE APK, NIEUWSTAAT)
- 2011