Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir Distinctive (2011) #2

Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Prachtwagen
Toen het model in 2010 werd geintroduceerd, was ik direct verliefd. Ik zou nog 6 jaar moeten wachten voordat ik er zelf in kon aanschaffen. Een hele mooie met half leder, fabrieksxenon en navigatie. En de 18" Turbina velgen icm de Nero Etna kleur, die in de volle zon een mooie bordeaux rode gloed geeft.
Voorheen nooit echt met een automaat gereden en toen ik zag dat er flippers op het stuur zaten, de stoute schoenen maar eens aangetrokken. Ik was meteen verkocht, wat rijdt dat gaaf. Vele zullen het niet met me eens zijn, maar dit maakt voor mij het rijden extra leuk en bovendien héél comfortabel.
Het interieur is wat mij betreft minstens zo mooi als het exterieur. Een mooie rij tuimelschakelaars (die in mijn auto allemaal functioneel zijn) met een mooi klapschermpje. De graphics daarvan heb ik wel geupdate naar een ander template, want standaard zag er dat wat oubollig uit.
afscheid
5 jaar en 75.000 km later, is het tijd voor iets nieuws. Ik heb er heel veel plezier van gehad. Prachtige routes mee gereden door de Alpen en altijd heel comfortabel van A naar B gekomen.
Echte problemen heb ik niet gehad met de auto. Bekend probleempje is dat de achterruitenwisserbevestiging in de achterklep lekt waardoor je foutmeldingen kan krijgen. Maar dit is met wat kit of vet op te lossen. Een aircosensorfout (die wel moeilijk te vinden was) is eigenlijk het enige probleem wat er met de auto is geweest in al die tijd. Elk jaar zijn beurtjes bij de Alfa specialist laten uitvoeren, welke goedkoper waren dan mijn Opel Astra uit 2006.
Als je op feestje vertelt dat je Alfa rijdt, trekken de meeste een zuur gezicht met de vraag 'veel problemen mee zeker...' Nou nee dus. Wellicht krijg ik spijt (zowel qua onderhoud en qua looks), maar toch ga ik verder naar een andere droomauto. Wellicht dat ik na de volgende auto toch weer een (1 van de laatste) Giulietta (QV) aanschaf!
Ik wens de volgende eigenaar net zoveel veilige, probleemloze en vooral plezierige km's als ik heb gehad toe.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 T Business Exe 170pk Clima Navi 2e eig. Historie
- 2012

Alfa Romeo Giulietta 1.4 T Limited Edition Sport Automaat 170 PK / Clima / Led / 18" LM
- 2013

Alfa Romeo Giulietta 1.4 T Distinctive Airco Cruise control Panorama dak Radio Lichtmetalen velgen Leder APK 30-06-26 Handel/ Export!
- 2010