Alfa Romeo Giulia 2.0T 280pk Veloce (2018) #2

Uitvoering | Giulia 2.0T 280pk Veloce |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Rijplezier keer op keer
Ik heb nu ruim 35.00”km in Alfa Romeo Giulia gereden zonder enige problemen. Gebruik hem niet dagelijks en eigenlijk meestal voor langere ritten en tegenwoordig vaak naar België. Heb de motor en versnellingsbak bij Squadra Tuning onder handen laten nemen (zou iedere Alfa liefhebber moeten doen). De DNA en ik in mijn geval RACE mode zijn nu zoals de Alfa de fabriek hadden moeten verlaten. Enerzijds ‘s ik koude motor of stad rit relaxed schakelend, anderzijds buiten de bebouwde kom of snelweg lekker sportief.
Al zo vaak aangesproken voor een winkel op parkeerplaats of elders, goh wat een een fraaie auto en in de juiste kleur etc. Dit gevoel heb ik nog steeds dagelijks als ik hem zie of erin rijdt, rijplezier. Ik moet zeggen dat ik de motor echt warm rijdt voordat ik überhaupt wat sportiever ga rijden, de speciale OBD dongle geeft mij alle technische informatie die ik zou willen zien (ook Squadra Tuning) en mijn aftermarket CarPlay maakt het navigeren, muziek luisteren compleet.
Nu afwachten wat er in 2026 komt, en tegen die tijd hoop ik een andere trotse nieuwe eigenaar voor hem te vinden.
Tot slot, Broekhuis Zwolle voor officieel Alfa onderhoud en verkoop heeft mij aangenaam verrast.

Alfa Romeo Giulia 2.9 V6 Quadrifoglio | Carbon stoelen | Keramisch | Harman/Kardon
- 2017

Alfa Romeo Giulia 2.0T AWD Veloce 280pk | Pano-dak | Harman/Kardon | Adapt. cruise
- 2018

Alfa Romeo Giulia 2.0T Super | Leder | Navigatie | Parkeersensoren | Sport pack