Alfa Romeo Giulia 2.0T 200pk Super (2017) #5
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 107.523 km |
| KM-stand laatst | 115.689 km |
Mijn 1e Giulia
Na al gereden te hebben met een Alfa Romeo GT was ik al enige tijd opzoek naar een Giulia 2.0T welke de GT op termijn gaat vervangen voor dagelijks woon werk verkeer.
De zoektocht was wat moeilijk. Het moest allemaal kloppen, de kleur, het interieur en zodoende kwam ik deze Giulia tegen, in feite de basistrim, en laat ik die nou net het allermooist vinden als liefhebber van het merk. De xenon units die je veel ziet vind ik te veel 'in your face' maar dat is persoonlijk, ik vind de mistlampen daarintegen de mooiste versie van de Giulia.
Het nadeel hiervan zijn de ouderwetse halogeen lampen. Maar deze zijn al gauw vervangen door een professionele LED conversie inclusief canbus. Er was een kleine aanpassing nodig maar vrij simpel te doen. Wat een licht!! En niet verblindend omdat ze handmatig vanuit de auto naar beneden gesteld kunnen worden.
Het betreft de Super uitvoering, welke geleverd is met het 2 tone cognac interieur, en met de kleur Montecarlo Blue staat dit echt heel chique. De 17 inch velgen heb ik gauw vervangen voor zilveren(waar zie je ze nog tegenwoordig?) 19 inch originele Veloce velgen 225/40 voor 255/35 achter. En dat rijdt een stuk beter, al waren de 17 inches zeer relaxed. Maar de wegligging was minder, je had minder 'contact' met de weg, zowel letterlijk als figuurlijk, en juist dat contact met de weg maakt een Alfa Romeo een Alfa Romeo. Dat is nu helemaal opgelost met origineel AR Pirelli's, wat plakken ze lekker!
Uiteraard is er inmiddels een bezoekje gebracht bij Stephan van Squadra tuning, de beste Alfa tuner naar mijn mening en al aardig wat jaren ervaring met hun, zowel persoonlijk als liefhebbers om mij heen.
Je gaat van 200pk naar 320pk, Massimo. Dit is wel afhankelijk van bouwjaar en brandstof. Dit betreft een vroege uit 08/2017 die nog geen EGR ellende heeft. De 200pk versies scoren affabriek al rond de 230pk en 380nm integenstelling tot de beweerde 330nm.
Aangezien ik van cijfertjes hou heb ik ook gekozen voor de performance logger van Squadra, je kunt alles inzien. Van bandentemperatuur (ja alle 4!) tot je 0-100 tijd. Zelfs je actuele vermogen kun je inzien. Er zit zelfs een launchmode(assist) op en burnout mode. Deze bewaar ik voor later. Het is in feite Race mode omdat je eerst alle systemen moet uitzetten wil je de remmen op de vooras of allebei 'locken' met 1 druk op de knop gaan of de achterwielen spinnen of je word naar voren geschoten zonder dat ESP ingrijpt hihi. Ja alles staat uit, zelfs ABS. Het is ongelofelijk wat deze tuner kan, en nee ik maak geen reclame. Pure liefhebberij....
Ik krijg niet genoeg van de auto, zowel het rijden als het omkijken.... wauw.... Alfa Romeo
Van de zomer ga ik op vakantie met de Giul, en zal ik nog een update geven rond de 120.000km.
Inmiddels nog wat foto's toegevoegd
Hartelijke groet 🍀