Dacia private lease. Vanaf €364,- p.m.

Dacia private lease

Wie graag een nieuwe Dacia rijdt, doet er goed aan om eens naar Dacia private lease te kijken. Deze vorm van leasen kost je een vast bedrag per maand, waarna je niet meer tegen onverwachte (onderhouds)kosten zal aanlopen. Dacia heeft een ruim aanbod modellen in het assortiment, waardoor er genoeg te kiezen valt. Van kleine hatchback tot grote stationwagen, met Dacia private lease kan het allemaal.

Dacia, de prijsvechter uit Roemenië

Het Roemeense Dacia werd in 1968 opgericht en produceerde aanvankelijk auto's gebaseerd op de Renault 12. Deze Dacia 1300 bleef tot maar liefst 2004 in productie. Sinds 1999 is het merk eigendom van Renault. In 2005 werd de Logan geïntroduceerd als goedkope budgetauto, gebaseerd op bewezen Renault-techniek. Het modellengamma begint vandaag de dag bij de compacte vijfdeurs hatchback Sandero. Wil je die wat ruiger hebben, dan is er de Stepway. Een segment hoger vind je stationwagen Jogger. De Duster is een vriendelijk geprijsde kleine cross-over. En wil je elektrisch rijden, dan kun je met de Spring op weg.

Wat is private lease?

Wie kiest voor een private lease Dacia, gaat een contract aan met de dealer. In het geval van private lease, is deze 'iemand' een particulier en is het dus geen zakelijk contract. De auto komt op de naam van deze particulier te staan, terwijl de particulier en vast bedrag betaalt. Dit bedrag dekt alle kosten die je aan je auto hebt, behalve die voor de brandstof, parkeergelden en boetes. In dit contract staan ook restricties; zo kan je vaak maar een bepaald aantal kilometers per jaar rijden in de Dacia. Hoe meer kilometers je wilt rijden, hoe hoger het maandbedrag.

Voordelen van Dacia private lease

 • Je rijdt een gloednieuwe auto
 • De auto staat op jouw eigen naam en niet op die van de zaak, zoals bij zakelijke lease
 • Een vast bedrag per maand dekt alle kosten, behalve tanken of laden, parkeergelden en boetes
 • Geen onverwachte kosten voor onderhoud of technische problemen

Nadelen van Dacia private lease

 • De auto is van de dealer of leasemaatschappij
 • Je mag er niet een onbeperkt aantal kilometers in rijden
 • Brandstof, boetes en parkeergelden moet je wel zelf betalen

Verschillende modellen voor Dacia private lease

Het aanbod van private lease Dacia's geeft de nodige keuze, wat de keuze uit de verschillende leasemodellen ook vrij ruim maakt. De modellen die momenteel in het assortiment zitten, zijn:

Kosten Dacia Private lease

Wat je betaalt voor Dacia private lease, hangt van meerdere factoren af. Ten eerste is er natuurlijk het model. Kleinere modellen zijn goedkoper dan grotere modellen. Zo betaal je voor Dacia Sandero private lease natuurlijk minder dan voor Dacia Duster private lease. Ten tweede heeft het te maken met de opties die je op de auto wilt. Hoe meer opties (en bijvoorbeeld winterbanden), hoe meer je betaalt. Ten derde is er de looptijd van het contract. Hoe langer het contract, hoe lager het maandbedrag. Immers; bij klanten die langer aan een contract vastzitten, is de dealer langer verzekerd van betaling. Als laatste zijn er het aantal kilometers per jaar. Rij je over het algemeen slechts kleine afstanden en niet al te veel kilometers per jaar, dan schrijft de Dacia minder snel af en zal je ook een lager maandbedrag betalen. Rij je juist veel kilometers, dan moet de afschrijving gecompenseerd worden met een hoger maandbedrag.

Dacia private leasen

Je kunt een Dacia private leasen bij verschillende bedrijven. Je kunt daar ook checken of ze een Dacia voor private lease in voorraad hebben. Die is dan snel te leveren, hoewel je dan minder invloed hebt op de uitrusting en kleur. Denk daarbij aan

 • Dacia
 • ANWB
 • Athlon
 • Arval
 • Directlease