2.700 GM-medewerkers ontslagen via sms

Beslaglegging heeft heftige gevolgen

General Motors hoofdkantoor (foto ANP)
De beslaglegging op een productiefaciliteit van General Motors door de Venezolaanse overheid heeft verstrekkende gevolgen. 2.700 werknemers ontvingen een weinig positief sms-bericht.

Op 20 april werd duidelijk dat de Venezolaanse overheid beslag had gelegd op een fabriek van General Motors. Vandaag meldt Reuters dat de bijna 2.700 werknemers van de Valencia-fabriek zijn ontslagen.

De 2.700 werknemers werden naar verluidt middels een sms-bericht op de hoogte gesteld van hun ontslag. De ontslagvergoedingen zouden inmiddels al zijn overgemaakt.

Langzaamaan wordt duidelijk waarom de General Motors een horde overheidsmedewerkers zijn fabriek zag binnenstampen. Een Venezolaanse rechtbank zou twee dealers in het land gelijk hebben gegeven in een uit 2000 stammende rechtzaak. Volgens medewerkers zou General Motors nog voor de beslaglegging werd aangekondigd, begonnen zijn met het leeghalen van zijn fabriek. De fabriek zou al sinds begin vorig jaar geen auto meer hebben gebouwd, onder andere wegens een tekort aan onderdelen.

General Motors zou besloten hebben het land te verlaten. De overheid laat weten niet uit te zijn op volledige onteigening en zegt te wensen dat 'the General' terugkeert naar het land.

General Motors heeft 79 dealers in Venezuela. Venezuela is de laatste tijd in rep en roer en bij massale protestmarsen tegen president Maduro vielen gisteren nog drie doden.

Lezersreacties (33)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.