Boetes in het buitenland

Gendarmerie aan de Autoroute | Foto: ANP/AFP
De Franse autoroute leek net een flipperkast toen ik in het voorjaar terugreed naar Nederland na een weekje in Zuid-Frankrijk. Uit alle hoeken in de berm kwamen flitsen. Je wilt naar huis, dus gaat het gas op de plank. En met name op het tolvrije gedeelte richting Luxemburg word je door de Fransen op de valreep nog een keer flink uitgeknepen door het woud aan flitskasten.
Tenminste – dat dacht ik. Want hoewel de rit al weer enige maanden geleden is, heb ik nooit enige post uit Frankrijk ontvangen. En dat terwijl flitsboetes gewoon doorgestuurd zouden moeten worden. Waren mijn overtredingen wellicht niet zwaar genoeg en is het dan niet de moeite om die via het buitenland geld te innen?
Het is me vaker gebeurd. Zo dacht ik een keer vreselijk aan de beurt te zijn toen ik werd geflitst in een 'Baustelle' in Duitsland. Die boetes schijnen niet mals te zijn. Ik zou het echter niet weten want de rekening heb ik nooit gekregen. Onlangs reed ik over de expresweg die van Antwerpen naar Brugge voert. In een inham stond daar een Belg te flitsen – opnieuw was ik de sjaak. "Reken maar dat het betalen wordt, want die boetes worden gewoon doorgestuurd en in België weten ze tegenwoordig ook van prijzen," bromde de fotograaf die naast me zat. Maar een boete heb ik nooit ontvangen.
Heb ik nou telkens mazzel, zijn mijn overtredingen niet zwaar genoeg of valt het met die boetes die je scoort in het buitenland allemaal wel mee?

Lezersreacties (74)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.