Ziehier: de Volkswagen Amarok!

Ziehier: de Volkswagen Amarok!
Ziehier: de Volkswagen Amarok!Ziehier: de Volkswagen Amarok!Ziehier: de Volkswagen Amarok!Ziehier: de Volkswagen Amarok!Ziehier: de Volkswagen Amarok!
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu kunnen we hem dan echt laten zien, Volkswagen heeft de Amarok klaar. Begin volgend jaar verkrijgbaar in Zuid-Amerika en niet veel later ook in Europa op de weg.

De Amarok een volwaardige pick-up uit de stal van Volkswagen. Ze gingen niet over één nacht ijs in Wolfsburg. Met een lengte van 5,25 meter en een laadruimte van maar liefst 2,52 vierkante meter is het een forse auto geworden, volgens Volkswagen heeft hij zelfs de grootste laadruimte in zijn klasse. Het maximum laadgewicht van 1.150 kilo is eveneens een sterke troef voor de stoere Volkswagen. In Europa kunnen we de Amarok in de zomer van 2010 verwachten, in eerste instantie alleen met dubbele cabine, later komt daar een versie met enkele cabine bij.

Alleen diesel
De motorisering biedt niet veel keuze. In eerste instantie komt er alleen een 2.0 TDI met 163 pk en 400 Nm koppel beschikbaar, die gekoppeld kan worden aan achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. In het laatste geval verbruikt hij gemiddeld 7,8 liter per 100 km en stoot hij 207 gram Co2 per kilometer uit. In een later stadium komt er ook een 122 pk sterke variant beschikbaar die 7,6 liter per 100 kilometer verbruikt en een CO2 uitstoot van 199 gram per kilometer heeft.
Standaard is de Amarok voorzien van onder andere ABS, ESP met Hill Hold Assist en vier airbags. De Trendline voegt daar airco, een radio/cd speler en cruise control aan toe. De Highline staat weer wat hoger en biedt meegespoten bumpers, climate control en 17 inch lichtmetaal.

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.