Zevenzits Ford Edge voor China

Ford Edge zevenzits
Ford heeft in het Chinese Guangzhou een zevenzits versie van de Edge getoond. Of-ie ook naar Nederland komt, is niet bekend.

In juni dit jaar zagen we al hoe Ford de Edge in een compleet nieuwe jas stak. De vorige generatie van de cross-over was al jaren in de Verenigde Staten te koop, maar dankzij de One Ford-strategie zal de nieuwe generatie ook ons deel van de wereld aan doen. In China heeft Ford nu een zevenzits-versie van de Edge geparkeerd.

De Europese Edge komt beschikbaar met twee versies van de 2.0-liter Duratorq TDCi-dieselmotor met 177 of 207 pk. De Chinese consument is niet zo'n fan van zelfontbranders, en Ford rust de zevenzitter daarom alleen uit met een 2,7-liter EcoBoost-benzinemotor. Ford rust de Edge standaard behoorlijk compleet uit en volgens Ford zet de zevenzitter 'een nieuwe standaard neer' op de Chinese markt.

Volgend jaar kan de Chinese klant de zevenzits Edge in de showroom vinden. Of wij in Europa ook met z'n zevenen in de Edge kunnen kruipen, is nog niet bekend.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.