Yuki Tsunoda blijft langer bij AlphaTauri

Maar wie wordt zijn teamgenoot?

Yuki Tsunoda F1 (ANP)

De Japanse coureur Yuki Tsunoda mag langer aan de slag voor het Formule 1-team van AlphaTauri. Tsunoda's contract wordt met een jaartje verlengd.

AlphaTauri haalde in 2021 voormalig Formule 2-coureur Yuki Tsunoda naar de Formule 1 om verschillende redenen. Tsunoda liet volgens Red Bull genoeg potentie zien om in de Formule 1 aan de slag te gaan, maar dat het een Japanner is, speelde ook mee. Dat laatste was belangrijk voor Honda, de motorleverancier van AlphaTauri en zusterteam Red Bull Racing. Eenmaal in de Formule 1 liet Tsunoda bij vlagen een veelbelovende snelheid zien, alleen wilde hij ook nog wel eens wat té enthousiast zijn. Tsunoda crashte niet zelden en had af en toe moeite om zijn kalmte te bewaren. Dit jaar gaat het al een stuk beter. Kennelijk goed genoeg voor AlphaTauri om langer met Tsunoda door te gaan.

De 22-jarige coureur krijgt wel een vrij beperkte contractverlenging. Het contract zou na dit seizoen aflopen en wordt nu verlengd met een jaar. "Ik wil Red Bull, Honda en Scuderia AlphaTauri enorm bedanken voor de mogelijkheid om in de F1 te blijven rijden", aldus Tsunoda. "Ik ben vorig jaar naar Italië verhuisd om dichter bij de fabriek te zijn, ik voel me echt onderdeel van het team en ben blij dat ik daarmee in 2023 kan blijven racen. Natuurlijk is ons seizoen 2022 nog niet voorbij en we pushen nog steeds hard in het middenveld. Ik ben volledig gefocust om het op een hoog niveau af te ronden en dan kijken we uit naar volgend jaar.”

Het is nog altijd niet bekend wie er volgend jaar in de andere auto van AlphaTauri rijdt. Volgens de laatste hardnekkige geruchten vertrekt Pierre Gasly naar het team van Alpine, dus moet AlphaTauri een vervanger regelen. Het team had eerst de Amerikaan Colton Herta op het oog, maar dat feest gaat niet door vanwege een gebrek aan superlicentiepunten. De Nederlander Nyck de Vries wordt nu getipt als grootste kanshebber. De uit Friesland afkomstige coureur is in beeld gekomen na zijn indrukwekkende debuut-GP in Italië. Toen scoorde De Vries direct punten in de Williams.

Lezersreacties (13)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens