Walter de' Silva nieuwe baas van Italdesign

Legendarische studio wordt creatieve denktank

Walter de' Silva nieuwe baas van Italdesign
Walter de' Silva, hoofdontwerper van de Volswagen Group, krijgt ook de touwtjes in handen bij Italdesign Giugiaro. De ontwerpstudio moet vooral gaan fungeren als 'creatieve denktank' voor toekomstige modellen.

In juli deed Giorgetto Giugiaro zijn laatste aandelen in Italdesign over aan Audi en de legendarische tekenmeester heeft zijn baan als hoofdontwerper per 1 september officieel overgedragen aan Walter de' Silva (foto 2), hoofdontwerper van de merken uit de Volkswagen Group.

Filippo Perini, belangrijkste ontwerper van Lamborghini, is de nieuwe design director van het in 1964 opgerichte Italdesign, bekend van onder andere de Boomerang concept-car die je op de foto ziet. Hij gaat beide functies combineren.

De Italiaanse studio, waar ongeveer 1.000 mensen werkzaam zijn, moet gaan fungeren als creatief laboratorium voor toekomstige modellen en technologiën voor de merken uit de VW Group.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.