VZR: zakelijke kilometers dalen met 20 procent vanaf 2020

'Zoom en Teams grotere concurrenten dan andere merken'

Dubbeltest BMW 330i - Tesla Model 3

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) voorspelt dat de coronacrisis blijvende gevolgen zal hebben voor werkend Nederland. Mensen met een leaseauto zullen ook na dit bijzondere jaar minder blijven rijden.

“Zoom en Teams is voor BMW een grotere concurrent dan Mercedes of Jaguar”, stelt VZR. Uit een rondvraag van VZR blijkt dat zakelijke rijders gemiddeld één dag per week meer thuis gaan werken. De vereniging verwacht dan ook dat zakelijke rijders vanaf 2020 zo’n 20 procent minder zakelijke kilometer gaan afleggen.

De online afspraken hebben verschillende positieve effecten zoals een efficiëntere dagindeling en veel minder hoge filedruk. Het heeft ook een positieve uitwerking op de luchtkwaliteit. “Alle maatregelen, zoals de snelheidsbeperking naar 100 km per uur, kunnen direct weer ter discussie worden gesteld”, aldus Jan van Delft, voorzitter van de Vereniging Zakelijke Rijders.

Anderzijds betekent het wel een toekomstige klap voor de automotivesector. Contracten zullen worden herzien en leaseauto’s hebben straks minder onderhoud nodig.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.