Volkswagen ID4 GTX klaargestoomd voor avontuur

ID. Extreme

Volkswagen ID. Xtreme

Volkswagen tilt de ID4 naar een nieuw niveau met een extreme offroadversie. De Volkswagen ID Extreme  is, helaas voor de enthousiastelingen, nog niet meer dan een eenmalige vingeroefening.

De Volkswagen ID4 is weliswaar een SUV, maar zoals dat voor het gros van de hedendaagse SUV's geldt, zul je hem niet snel naast het asfalt treffen. Daar is hij ook niet voor bedoeld, al kun je mogelijk met vooral de vierwielaangedreven versies nog wel een eindje komen op (niet al te ruig) onverhard terrein. Moet het toch wat terreinwaardiger zijn, dan kun je Volkswagen heel lief aankijken in de hoop dat men je de sleutels van zijn nieuwste creatie geeft. De Volkswagen ID Extreme ziet er namelijk uit alsof hij wel tegen een stootje kan.

Dit bijzondere studiemodel laat zien wat er met een ID4 zou gebeuren als deze wordtklaargestoomd voor een avontuur buiten de gebaande paden. Wolfsburg nam een ID4 GTX, het 299 pk sterke topmodel, en schroefde om te beginnen het vermogen op naar 388 pk. Hij werd hoger op zijn poten gezet en kreeg 18-inch offroadwielen met heftig rubber eromheen. Boven die wielen treffen we dikkere wielkastranden, die 5 cm verder naar buiten steken dan gewoonlijk. Een dikke bullbar op de neus en een dakrek met een batterij ledlampen erop maken het avontuurlijke uiterlijk compleet. Voor wat extra 'beleving' maakt de ID Extreme een ander rijgeluid, al wordt verder niet toegelicht of we daarbij moeten denken aan het geluid van een roffelende V10 TDI of een kreunende Baby Yoda.

Geinig, maar wat hebben we eraan? Nou, niet heel veel eigenlijk, maar het biedt leuk kijkvoer. De ID Extreme is namelijk puur bedoeld als een showmodel ter ere van de 'ID Treffen' in het Zwitserse Locarno. Jazeker, daar is dit weekend een evenement voor 'fans van elektromobiliteit', georganiseerd door de ID Drivers Club en ondersteund door Volkswagen. Iets zegt ons dat je daar beter niet met een 25 jaar oude verlaagde Golf GTI met open uitlaat tussen kunt gaan staan.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID4

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (138) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum