Volkswagen Amarok als Aventura Concept

Vierde 3.0 TDI-smaak onderwerk

Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept
Volkswagen parkeert de Amarok als Aventura Exclusive Concept op de beursvloer van de IAA, een speciaal aangeklede variant van de pick-up waarvan zijn aandrijflijn het meest interessant is.

De Aventura Exclusive Concept heeft namelijk een 258 pk sterke 3.0 TDI onder de motorkap. Daarmee laat Volkswagen weten dat het motorenpalet van de Amarok op termijn wordt uitgebreid met een vierde variant van de 3.0 TDI. Momenteel is die V6 er al met 163, 204 en 224 pk. Schakelen gaat met een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving is uiteraard standaard.

De 'Concept' is Turmeric Yellow Metallic gespoten en staat op 19-inch metende glanzende lichtmetalen wielen. Meer glimmers komen we onder andere tegen bij de grille, op de zijspiegels, op de achterbumper, op de sidebars en achterop de laadbak. Volkswagen voorziet de vooruitblik van bixenon koplampen. In het interieur keert de carrosseriekleur terug op de stiksels. Volkswagen geeft nog geen indicatie van een introductiedatum voor deze nieuwe topdiesel voor de Amarok.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.