Verstappen stopt na huidige contract mogelijk met Formule 1

'Wil andere dingen proberen'

Max Verstappen wereldkampioen F1 GP Japan 2022 (ANP)

Max Verstappen houdt er sterk rekening mee dat hij als relatief jonge coureur de Formule 1 laat voor wat het is. De 25-jarige ziet zichzelf in zijn 'competitieve jaren' een overstap maken naar een andere raceklasse.

'Stoppen op je hoogtepunt' wordt voor Max Verstappen misschien wel realiteit, als hij na het aflopen van zijn huidige contract met Red Bull de Formule 1 verlaat. Verstappen staat nog onder contract tot en met 2028 en houdt het daarna misschien wel in zijn geheel voor gezien. "Tegen die tijd ben ik 31 en heb ik waarschijnlijk nog wel een paar competitieve jaren voor me. In die jaren wil ik ook nog andere dingen meemaken, met wat meer lol en minder druk", tekent Motorsport.com op. "Formule 1 is heel leuk en ik heb er op het moment veel succes, maar ik wil ook andere dingen doen."

Niets staat natuurlijk nog vast, maar we hoeven dus niet verbaasd te zijn als Verstappen over zes jaar de F1 verlaat. Wat hij dan gaat doen? De Nederlander heeft het al meermaals laten vallen en noemt het ook nu weer: endurance-racen. Een overstap naar het WEC lijkt het meest kansrijk. In het verleden heeft Verstappen al eens losgelaten dat hij eventueel de 24 Uur van Le Mans in een team met zijn vader zou willen rijden. Afgelopen weekend deed Verstappen weer eens virtueel mee aan een endurance-race, nu de 500 mijl van Sebring. Verstappen en zijn team (Team Redline) eindigden met hun LMP-auto op de vierde stek. Op 14 januari doet hij mogelijk mee aan de virtuele 24 Uur van Le Mans.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.