Verstappen hoort woensdag of eerste titel alsnog in gevaar komt

Uitspraak FIA over budgetplafond

Max Verstappen kampioen Abu Dhabi F1 (ANP)

Woensdag wordt een spannende dag voor Red Bull en Max Verstappen. Althans, daar lijkt vooral de concurrentie op te hopen. De FIA doet dan uitspraak over het vermoeden dat Red Bull in 2021 het budgetplafond heeft overschreden.

Het raceweekend in Singapore werd grotendeels overschaduwd door een rel tussen Red Bull en concurrenten Mercedes en Ferrari. Die laatste twee betichten Red Bull ervan dat het vorig jaar flink over het maximaal toegestane budget gegaan is. Er wordt beweerd dat Red Bull wel zo'n €10 miljoen meer uitgegeven zou hebben dan mag. Zit Red Bull daadwerkelijk fout, dan kan met terugwerkende kracht een stevige maatregel volgen en wordt zelfs Max Verstappens eerste wereldtitel (niet voor het eerst) door vraagtekens omgeven.

Woensdag stelt de FIA de teams die onder het budgetplafond gebleven zijn op de hoogte. Dan hoort Red Bull dus ook of het zich aan de regels heeft gehouden, of dat er toch nog een staartje aan het hele verhaal zit. Teambaas Christian Horner ziet het vol vertrouwen tegemoet: "Wij geloven dat we ruimschoots onder het plafond zitten. Ik heb absoluut vertrouwen in onze inzending", tekent Autosport op. De Brit heeft afgelopen weekend geen blad voor de mond genomen in zijn reacties op de aantijgingen van Mercedes en Ferrari en doet dat opnieuw niet: "Zulke ongefundeerde beschuldigingen zijn totaal onacceptabel. En op basis waarvan? Wat is de bron van die informatie?" Horner vindt de beschuldigingen 'lasterlijk' en mogelijk volgen er daarom ook nog een juridische stappen vanuit Red Bull.

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.