Vanafprijs Opel Karl net boven de tien mille

Vanafprijs Opel Karl net boven de tien mille
Opel meldde bij de presentatie van de Karl op een prijs van onder de tien mille te mikken. In het thuisland is dat gelukt, op de Nederlandse markt helaas niet.

De Nederlandse vanafprijs van de Opel Karl is namelijk 10.595 euro. Daarvoor heb je dan wel een A-segmenter met een vermogen van 75 pk. De auto heeft standaard een handgeschakelde vijfbak.

Een vanafprijs van boven de tien mille is in ons land sinds 1 januari in dit segment overigens vrij normaal. Wijzigingen in het belastingstelsel hebben juist het A-segment getroffen; veel auto's zijn rond de tien procent duurder geworden, waardoor instappen voor minder dan 10.000 euro in veel gevallen niet meer mogelijk is.

De Karl is 3,68 meter lang en 1,48 meter hoog. Met z'n vijf - volgens Opel althans, wij moeten het zelf nog gaan testen - volwaardige zitplaatsen onderscheidt hij zich van diverse concurrenten in het felbevochten A-segment.

De levering van de eerste exemplaren van de Karl start voor de zomer.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.