Tweede plug-in hybride voor Opel Grandland X

Minder vermogen én voorwielaandrijving

Opel Grandland X Hybrid
Opel Grandland X HybridOpel Grandland X HybridOpel Grandland X HybridOpel Grandland X HybridOpel Grandland X HybridOpel Grandland X Hybrid

Opel breidt het Grandland X-gamma uit met een tweede plug-in hybride variant. In tegenstelling tot de reeds bekende plug-in versie is deze tweede stekkervariant voorwielaangedreven.

Medio dit jaar schoof Opel een Grandland X met een plug-in hybride aandrijflijn naar voren: de Hybrid4. Deze stekkerauto heeft een systeemvermogen van 300 pk, dankzij een 200 pk sterke geblazen 1.6 én twee elektromotoren die elk 110 pk leveren. Deze vierwielaangedreven plug-in krijgt gezelschap van een tweede stekkerversie, een bescheidener exemplaar met voorwielaandrijving.

De tweede plug-in-Grandland X draagt de naam Hybrid en heeft de 181 pk sterke variant van de bekende 1.6 Turbo, een benzinemotor die in dit geval samenwerkt met een enkele 110 pk elektromotor. Het systeemvermogen ligt op 225 pk. Daarmee is een sprint vanuit stilstand naar  100 km/h in 8,9 tellen achter de rug. Zijn topsnelheid ligt op 225 km/h. Het accupakket van de Grandland X Hybrid is met een capaciteit van 13,2 kWh identiek aan die van de krachtigere Grandland X Hybrid4. Opel belooft een elektrische actieradius van 57 WLTP-kilometers en daarmee komt de SUV op elektrokracht enkele kilometers verder dan de Hybrid4 die puur op stroom tot 50 kilometer elektrisch vooruit kan. Schakelen gaat met dezelfde achttraps automaat als in de Hybrid4.

Nederlandse prijzen zijn vooralsnog niet bekend. Opel komt in een later stadium met volledig elektrische versies van onder meer de Combo, Combo Life en Zafira Life. In 2024 moet van elk model van Opel een geëlektrificeerde versie leverbaar zijn.

PRIVATE LEASE Opel Grandland

Alphabet
Opel Grandland 1.6 Turbo Hybrid 224pk GS Line (5D/8A)
€ 709
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.