Trajectcontroles op 20 provinciale wegen

9 extra dan gedacht

Trajectcontrole Leidschendam-Zoeterwoude (ANP)
In totaal twintig gevaarlijke N-wegen (vaak provinciale wegen) krijgen vanaf eind volgend jaar trajectcontroles om de verkeersveiligheid te verhogen. De aan elkaar gekoppelde flitspalen die de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand meten, komen op wegen met veel verkeer en ongelukken.

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat er nog eens negen wegen bijkomen bij de elf die al in juli waren bekendgemaakt. Uit analyses is gebleken dat juist op deze twintig wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen en dat er vaak te hard wordt gereden.

Het gaat om wegen waar een maximumsnelheid van zowel 80 als 100 kilometer per uur geldt. Van eind 2018 tot en met eind 2019 worden alle twintig trajectcontroles in fases geplaatst en aangezet. Wie te hard rijdt, krijgt dan een boete.

Van de negen wegen die woensdag zijn bekendgemaakt, liggen er drie in Noord-Holland (N201, N205 en N9). Bij de elf eerder gepubliceerde gaat het onder meer onder meer om vier wegen in Limburg (N275, N564, N277 en N270).

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.