Toyota Supra uitgelaten tijdens Goodwood

Herboren Supra in beeld

Toyota Supra Goodwood
Toyota Supra GoodwoodToyota Supra GoodwoodToyota Supra GoodwoodToyota Supra GoodwoodToyota Supra GoodwoodToyota Supra GoodwoodToyota Supra GoodwoodToyota Supra Goodwood
Toyota heeft de nieuwe Supra zoals beloofd de heuvel opgejaagd tijdens de Goodwood Hillclimb. Dat levert natuurlijk fraaie plaatjes op.

Toyota liet eerder weten dat het de nieuwe Supra in camouflagepak zou laten zien tijdens het Goodwood Festival of Speed. Natuurlijk voegen de Japanners daad bij het woord en dankzij een kundige fotograaf kunnen we jullie deze fraaie platen van Toyota's nieuwe sportieveling laten zien.

De Goodwood-aankondiging ging hand in hand met het vrijkomen van de eerste brokjes informatie over de samen met BMW ontwikkelde nieuwe Supra. Zo liet Toyota weten dat de Supra over een zes-in-lijn komt te beschikken, zeer waarschijnlijk een BMW-krachtbron. Daarnaast wordt de Supra, zoals verwacht, weer een achterwielaandrijver. BMW en Toyota hebben zich samen met de ontwikkeling van de Supra beziggehouden. BMW brengt met de Z4 een eigen sportieve variant. Groot verschil: de Supra is een Coupé, de Z4 een roadster.

Het 'A90' op de kentekenplaat én op onder andere de flanken is de interne typenaam van de nieuwe Supra. De eerste generatie (1978-1981) werd met A40 aangeduid. Generatie twee (1981-1986) ging intern als A60 door het leven en voor generatie drie (1986-1993) werd codenaam A70 gebruikt. De laatste Supra, die in 2002 verdween, stond intern bekend als de A80.

Nu echt

Sinds het verdwijnen van de laatste generatie Supra in 2002 doken frequent geruchten op over de terugkeer van het model. In 2007 was het Toyota zelf dat met de FT-HS Concept een vooruitblik gaf op een nieuwe sportcoupé, die in 2009 op de markt zou komen. Die is er echter nooit gekomen. In 2014 schoof Toyota de FT-1 naar voren, opnieuw een voorbode van een coupé.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.